DEZBATERE Cazul olimpicului dat afară de la Bac: cât de corectă este legea? Spune-ţi părerea AICI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul lui Paul Fodor, liceanul de la „Jean Monnet" care a fost eliminat din examenul de bacalaureat după ce i-a sunat telefonul mobil în timpul examinării la proba competenţelor lingvistice a stârnit zeci de comentarii pe site-ul www.adevarul.ro.

Cei mai mulţi cititori sunt de părere că reacţia comisiei de examinare de a-l elimina pe tânăr din concurs a fost exagerată, întrucât el nu ar fi avut intenţia de a copia, ci doar a uitat să scoată telefonul din buzunar înaintea testului.

Citeşte întreaga poveste a olimpicului AICI

Legea, însă, a fost respectată. Nu comisia l-a scos din concurs pe Paul, ci articolul 48, alin. 2 din „Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat 2001" care prevede clar că „Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de material interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu".

Elevii de aur ai Timişoarei. Vezi topul celor mai sclipitoare minţi ale tinerilor

După ce au citit cazul prezentat în exclusivitate de jurnaliştii Adevărul de Seară Bucureşti cititorii au reacţionat, lăsând zeci de mesaje.

„Mi se pare o absurditate ca acest tânăr să nu mai poată da bacalaureatul decât în septembrie 2012", ne-a scris Virgil.

„E strigător la cer! Orice prost şi-ar fi închis telefonul dacă ar fi avut intenţia să copieze. De asta rămân bătrânii în ţară, iar tinerii iau calea străinătăţii! Profesoarele alea sunt, cu siguranţă, nişte OBTUZE în gândire. De-asta învăţământul e la pământ, iar ciudaţii ăia din minister ar trebui să facă ceva urgent, că distrug viitorul unui elev bun. Dar pun pariu că la cât creier au, vor lăsa lucrurile aşa. Dragi ziarişti, nu lăsaţi cazul ăsta doar pe pagina ziarului de astăzi, mergeţi cu subiectul până în pânzele albe. Educaţi-i voi pe dascălii ăştia care distrug viitorul unui copil care, cu siguranţă, a avut mari emoţii şi a uitat pur şi simplu de păcătosul ala de telefon", a scris şi Aequitas.

Pe de altă parte, Alex a scris „Au făcut foarte bine, legea e lege - că e bună sau e rea, legea se respectă de către toti, de la vladică la opincă. Sau ideea asta nu a pătruns încă în România?".

Şi Titiana dă vina pe lege. „Reguli de tâmpiţi. De ce nu-l lasă în sesiunea următoare?". La fel de supărat s-a arătat şi Gicu, „Ministrul şi acei profesori care au dat acest elev eminent afară din bacalaureat sunt acei pentru care valorile ţării nu interesează câtuşi de puţin".

Credeţi că prevederea referitoare la eliminarea oricărui candidat prins cu un telefon asupra sa, inclusiv la probele de competenţe lingvistice, unde candidaţii au de comentat un text la prima vedere, deci teoretic nu au de unde să copieze, este prea dură şi ar trebui schimbată?

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite