Olimpic la biologie, eliminat la examenul de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Fodor
Paul Fodor

Un băiat de la Liceul Teoretic „Jean Monnet“ din Capitală este,  potrivit Ministerului Educaţiei, singurul elev din ţară eliminat de la prima probă a examenului  de Bacalaureat.

Paul Fodor (foto), elev în clasa a XII-a E la Liceul „Jean Monnet" din Bucureşti,  a fost scos din sala de examen marţi, 7 iunie,  unde urma să susţină proba orală de limba română pentru că în timpul examinării i-a sunat telefonul mobil. „Eu am semnalat acest lucru profesorului care mă însoţea, acesta a luat telefonul candidatului şi a chemat-o pe doamna directoare, care este şi preşedinta comisiei de Bacalaureat a liceului.

Elevii de aur ai Timişoarei. Vezi topul celor mai sclipitoare minţi ale tinerilor

Elevul a a spus că a uitat să scoată telefonul din buzunar. Iniţial, comisia i-a permis să dea examenul, dar ulterior s-a revenit asupra deciziei" a declarat, pentru „Adevărul", Antonio Ciocan, director educaţional în cadrul Fundaţiei „Dinu Patriciu", observator din partea fundaţiei la susţinerea probelor de la Liceul „Jean Monnet" din Capitală.

Reacţie de licean, după ce a ieşit de la Bac: „Supraveghetorii au fost aiurea. Cred că anul ăsta s-a dat Bac-ul pentru prima oară, pe bune"

Reguli stricte anti- fraudă

Potrivit metodologiei, dacă unul dintre candidaţi pătrunde în sala de examinare cu obiecte nepermise, printre acestea aflându-se şi telefoanele mobile, este eliminat, chiar dacă obiectele nu au fost folosite pentru fraudarea examenului. Acesta este şi cazul elevului de la „Jean Monnet"care, după cum spun colegii lui, „este un elev foarte bun", olimpic la biologie.

Din păcate, Paul Fodor nu va mai putea da Bacalaureatul decât în septembrie 2012. Ministrul Daniel Funeriu a atras atenţia elevilor că dacă încalcă regulile, inclusiv în ceea ce priveşte telefoanele mobile, vor fi aspru sancţionaţi, primind interdicţie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite