Află ce avere are socrul mare, Victor Mocanu, luat la ochi de Comisia Europeană pentru blaturi cu fonduri UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Consiliului Judeţean Buzău a intrat în atenţia Comisiei Europene pentru nereguli în gestionarea fondurilor structurale odată cu preşedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea. Ambii stau foarte bine la capitolul avere: paginile din declaraţiile lor sunt pline cu informaţii despre apartamente, bijuterii şi maşini de mii de euro, dar şi despre conturi bancare "grase".

Preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu este cel de-al doilea baron despre care „Adevărul“ a dezvăluit că ar fi împărţit peste 17 milioane de euro din fonduri europene unor firme „de casă“.

Potrivit declaraţiei de avere, Mocanu deţine patru terenuri (două agricole, unul forestier şi unul intravilan). Terenul intravilan, cu o suprafaţă de 0,19 hectare, aflat în Smeeni, a fost cumpărat în 1998 şi este deţinut de Victor Mocanu împreună cu soţia.

Un alt teren agricol din Smeeni, cu o suprafaţă de 6,42 de hectare, i-a fost donat, lui şi soţiei, în 2004. La capitolul „Clădiri", Victor Mocanu deţine două apartamente. Primul, cu o suprafaţă de 65 mp, se află în Bucureşti şi a fost cumpărat în 1996 împreună cu soţia. Cel de- al doilea apartament, de 120 mp, este în Zărneşti şi a fost moştenit de PSD-ist în 2005.

Mocanu mai are bijuterii în valoare de 7.000 de euro, dar şi mai multe active financiare: certificate de Trezorerie de 165.000 de lei cu dobândă, poliţă de asigurare de 17.000 de euro, un card bancar cu 13.000 de euro deschis în anul 2005 şi un depozit cu 213.000 lei deschis în 2007 la aceeaşi bancă.

De asemenea, are acţiuni în valoare de 48.000 de lei la firma SC Romaniţa 93SA Buzău (cotă de participare de 40 la sută), căreia i-a şi acordat, în nume personal, un împrumut de 160.000 de lei. El mai are acţiuni de 13.000 de lei la firma SC Vac Apcarom Buzău. Alte firme la care Mocanu are acţiuni sunt SC Avicola Buzău SA, SC Vincon Vrancea SA şi SC Romcarbon SA.

Opulenţă va fi şi în această seară când are loc nunta secolului la Buzău. Adrian Mocanu (deputat PSD), fiul Consiliului Judeţean Buzău, se însoară cu Roberta Doloiu, în prezenţa a peste 1.000 de invitaţi, care vor petrece la patinoarul Ice Magic din oraş.

CITEŞTE ŞI: Baronul PSD-ist Liviu Dragnea, suspectat de blat cu fonduri UE: „Sunt victima unei campanii comandate“

Baronul Dragnea acuză „Adevărul“: „Este o comandă de presă. Autorităţile naţionale vor să influenţeze auditul Comisiei Europene“

L-am prins din nou cu minciuna! Dragnea şi-a renovat hotelul cu ajutorul prietenilor asfaltatori

Averea lui Dragnea

Averea preşedintelui CJ Teleorman, Liviu Dragnea, care a intrat recent în atenţia opiniei publice fiind implicat într-un scandal cu fonduri europene, a suferit modificări de la un an la altul.

El declara în 2009 că deţine 10 terenuri cu o suprafaţă totală de 32.986 de metri pătraţi, cinci clădiri cu o suprafaţă totală de 4.479 de metri pătraţi, plus alte două în construcţie şi Hotelul Turris din Turnu Măgurele.

Cazul Dragnea: blocarea banilor UE este iminentă. PSD-istul se întâlneşte pe ascuns cu Murgeanu, ca să-i ceară sfaturi

Anul trecut, Dragnea a rămas, cel puţin pe hârtie, doar cu trei terenuri cu o suprafaţă de 11.123 de metri pătraţi, cu trei clăridi cu o suprafaţă totală de 1.684 de metri pătraţi şi cu hotelul. Nu apare trecut nicăieri în declaraţie ce s-a întâmplat cu aceste imobile şi terenuri.

El mai deţine acum un teren de 6.895 de metri pătraţi cumpărat în 2002 în Alexandria, unul de 1.315 metri pătraţi la Buşteni şi cel de 2.913 metri pătraţi din Turnu Măgurele.

Dragnea mai are patru imobile: trei la Turnu Măgurele, unul de 1.528 de metri pătraţi, unul de 80 de metri pătraţi şi unul de 76 de metri pătraţi.
Venit anual al pesedistului a crescut puţin de la 49.869 de lei în 2009 la 50.281 de lei în 2010.

Dezvăluiri în Adevărul

Ziarul “Adevărul” a semnalat gravele probeleme scoase la iveală de un audit al Comisiei Europene, cu privire la contractele semnate de Liviu Dragnea, preşedintele CJ Teleorman, pentru repararea a două drumuri judeţene.

Dacă se dovedeşte că CJ Teleorman ar fi licitat „cu dedicaţie” proiectele către firma unor apropiaţi ai lui Dragnea, toate contractele din axa 2 a Programului Operaţional Regional (POR) pentru România ar putea fi anulate, ţara noastră riscând să piardă astfel finanţări de 743 de milioane de euro.

(VIDEO) Baronul Mocanu, şeful CJ Buzău, luat la ochi de UE, îi face nuntă fiului-deputat cu 1.100 de invitaţi. Printre ei sunt Ponta, Dragnea şi Vanghelie

EXCLUSIV Blat la Buzău pe „Drumul Vinului“, după modelul Dragnea

Peste 1.200 de persoane vor participa la nunta unor baroni din Buzău

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite