Doctorul Ciomu: „De ce mi-au făcut-o? Dacă spun prea multe explodează Facultatea de Medicină"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naum Ciomu a acordat un interviu în exclusivitate ziarului „Adevărul de Seară”, în parcarea Facultăţii de Medicină, unde a mărturisit despre patimile trase timp de şase ani în care a luptat cu propriul său nume. Doctorul spune că deşi are prieteni în sistemul medical public care îl ofertează, este decis să refuze ofertele acestora.

Imediat după ce ieri Curtea de Apel Bucureşti a decis să respingă recursul declarat de Colegiul Medicilor împotriva deciziei de a-i retrage dreptul de profesare, l-am găsit pe doctorul Ciomu stând de vorbă cu studenţii săi de la catedra de Anatomie în parcarea de lângă Facultatea de Medicină.

A evitat să vorbească, „sătul de hărţuirile îndurate", atât el cât şi cei doi copiii ai săi, din cauza pecetei pe care încă o poartă numele Ciomu. Însă vizibil copleşit de emoţia veştii că va profesa din nou, medicul şi-a deschis sufletul şi a început prin a ne spune că vestea că va putea profesa din nou a fost bătută de surpriza care i-au făcut-o elevii săi. „120 de studenţi s-au ridicat în picioare şi m-au aplaudat în amfiteatru când am intrat la curs. Efectiv îmi venea să plâng”, ne-a spus acesta ferit de privirile colegilor.

Este pregătit să îmbrace halatul alb, deşi nu mai are dreptul să opereze. Ne-a mărturisit că deşi mulţi colegi de breaslă l-au ofertat pentru a reintra în sistemul medical public, din orgoliu nu va accepta şi va intra în sistemul privat. Ciomu mai spune că ar fi fost acuzat că ar fi plătit schimbarea deciziei finale date de către Curtea de Apel. „Am salariu de profesor, doi copii şi locuiesc în Drumul Taberei cu mama mea. De unde să am bani?”.

„Am făcut mişcări aberante, ilogice ...”

La şase ani după ce a fost acuzat că a secţionat penisul unui pacient în timpul unei intervenţii de mărire, Ciomu susţine în continuare că incidentul s-a petrecut din cauza unui atac cerebral, şi, zice că are şi acte care dovedesc asta, acte care au ajuns la CEDO, singurul loc din care speră să mai primească dreptate. 

Ne explică că în asemenea cazuri mâna lucrează fără control, pentru că se rupe legătura dintre creier şi membre. „Am făcut mişcări aberante, ilogice, iar cel cu care am intrat în operaţie era un papagal, un rezident care nici nu citise operaţia. Mi-am revenit repede şi tot eu m-am ocupat de pacient, deşi acolo eram doi bolnavi”, a explicat doctorul incidentul din 2004, de la Spitalul Panduri, când pacientul Ion Jiga, de 39 de ani, s-a trezit cu penisul secţionat de mai multe ori, în loc de o prelungire, aşa cum îşi dorea.

Crede că a fost sabotat

Ciomu mai spune că imediat după incident, când i s-au făcut analizele pentru a stabili dacă era conştient în momentul incidentului, a primit două rapoarte medico-legale cu două concluzii diferite, cu aceleşi semnături, aceleaşi parafe şi aceeaşi dată de ieşire.

„Cum să fac în stare de inconştienţă aşa ceva când am cea mai mare statistică de operaţii pe penis, am salvat bărbaţi cu cangrene. Sunt şi eu om, nu pot să fac accident cardiovascular, să mă îmbolnăvesc? Vă spun şi de ce. Pregăteam subiectele pentru examenul de anatomie, dormeam o oră-două pe noapte şi după aia fugeam la muncă. Aşa am făcut timp de zece zile. Dar dacă eram doar doctorul Ciomu din Târgovişte sau Tulcea, nu se mai întâmpla nimic, pentru că nu deranjam pe nimeni”, a mai spus doctorul, explicând, cu rezerve de nume, despre mulţi dintre colegii săi din breaslă despre care spune că l-ar fi sabotat.

„Cu o lună înainte să se întâmple am primit un telefon de la Policlinica SRI-ului care mă anunţa că o să am musafiri. Înainte să-i consult pe băieţi i-am întrebat, protocolar, cu ce se ocupă. Mi-au zis <<am răspuns de dumneavoastră>> De ce mi-au făcut-o? Dacă spun prea multe explodează Facultatea de Medicină ”, a mai spus Naum Ciomu.

Citiţi interviul integral cu doctorul Naum Ciomu în „Adevărul" de mâine dimineaţă.

Un pacient declară război dentiştilor, din cauza unei operaţii nereuşite

Pastile interzise şi experimente pe oameni  în „maternitatea morţii“

Poveste incredibilă:La Reanimare, victima s-a trezit în acelaşi salon cu cel care a lovit-o de 14 ori cu cuţitul

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite