Capitala mondială a driftului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul devine, începând de astăzi, gazda competiţiei de derapaje controlate la care vor participa cei mai buni piloţi din Europa. Primul eveniment profesional de drift din Capitală, „Drift Grand Prix of Romania", aduce în Capitală şi două drifteriţe care se bat de la egal la egal cu bărbaţii- o unguroaică şi o româncă.



Nikolett Szanto este prima femeie care a câştigat o competiţie de drift în Europa, iar în acest weekend îşi arată calităţile de şofer în faţa bucureştenilor. Mirosul de cauciucuri arse a acaparat, ieri, toată Piaţa Constituţiei. Traficul a fost dat peste cap, iar şoferii au rămas cu gura căscată. Nikolett tocmai îşi face încălzirea bolidului său, un BMW Z4 de 400 de cai putere.

Deşi controlează maşina ca şi cum s-ar fi născut la volan, aceasta spune că nu este jobul ei de zi cu zi. „Restaurez tablouri, iar driftul este un hobby", explică cea care anul acesta în august, a reuşit să câştige locul unu la Mariapocs în Ungaria, la o competiţie profesionistă de drift. „Practic acest sport din 2008 pentru că îmi place, sunt fascinată de el, sper să fac o figură frumoasă aici la voi", mai adaugă Nikolett.
Duminică, marea finală

Drift Grand Prix începe astăzi la ora 16.00 cu prezentarea echipelor şi demonstraţii din partea piloţilor. Mâine sunt programate antrenamentele şi calificările, iar duminică între 10.00 şi 22.00 este competiţia finală. Pe lângă derapajele controlate, spectatorii vor putea să vadă cele mai tari maşini tunate şi cascadorii cu motoare. Biletele se găsesc pe www.bilete.ro sau la faţa locului şi costă între 10 şi 300 de lei, în funcţie de zona aleasă. „Este o premieră europeană în ceea ce priveşte numărul şi calitatea profesioniştilor", spune Graţian Sonu, manager 4Tuning.

Citeşte şi: Cele mai puternice maşini din lume au venit la Bucureşti

Cascadorii cu maşini fac spectacol la Bucureşti

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite