Cascadorii cu maşini fac spectacol la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turaţii la maximum, cerculţe, mult fum şi scărţâit deroţi. În acest weekend, bucureştenii vor fi martorii unui spectacol plin de adrenalină, oferit de cei mai vestiţi drifteri.

Primul eveniment profesional de drift din Capitală, "Drift Grand Prix of Romania", unic in lume ca circuit, va începe vineri şi va dura până duminică, în jurul Palatului Parlamentului. La competiţie vor participa peste 16 piloţi din Europa. La eveniment va participa şi cel mai celebru cascador cu maşina din lume, Terry Grant.

Astfel, arterele din jurul Palatul Parlamentului vor deveni din nou piste pentru circuite internaţionale. După cele de F3 British şi FIA GT a venit rândul competiţiilor internaţionale de drift. Concursul are loc exact pe acelaşi circuit creat în 2007 de pe Bulevardul Unirii, Bulevardul Libertăţii şi Calea 13 Septembrie. Însă, de data aceasta fanii se asteaptă la un show mai efervescent, mai ales că driftul este un sport care pune accentul pe spectacol şi nu pe timpul în care maşina parcurge distanţa. Competiţia este organizată de Bucharest GP şi FD-1 Forumla Drift One, 4 Tuning şi A.R.T.A înpreună cu Drift Allstars European Series şi aduce la Bucureşti aşii acestui sport.

Cine participă
Concurenţii care vor încerca să câştige titlul de la Bucureşti sunt James Deane (Campion European Drift Allstars 2011), Nigel Colfer (Vice campion Drift Allstars), Alan Sinnot (Campionul Irlandez 2011), Matt Carter (Campionul Britanic de drift în 2011), Phil Morrison (Campionul Britanic de drift în 2010), Pawel Trela (Campionul Poloniei în 2011) şi Maciej Bochenek (Campionul Poloniei în 2010). Alături de piloţii de nivel internaţional vor concura românii Călin Ciortan, Dobre Nicolae şi Marius Ene.

„Interesul fanilor este imens şi aducerea driftingului pe străzile Bucureştiului va fi o experienţă extraordinară pe fundalul faimosului «Palat al lui Ceausescu» . Infrastructura din spatele acestui eveniment este mai bună decât a multor circuite şi abia aştept să văd piloţii la treaba pe pistă", a spus Niall Gunn, managing director al Drift Allstars, într-un comunicat de presă.

Expoziţie de maşini tunate
Pe lângă cele două zile de competiţie (în prima zi sunt calificările, iar în cea de-a doua are loc competiţia propriu-zisă), tot în jurul Palatului Parlamentului se vor desfăşura şi expoziţii. Aici vor fi expuse maşini modificate cu styling, tuning şi car-audio. Alături de maşinile tunate din România vor participa şi firme din domeniul auto, tuning şi accesori, dealeri auto şi moto.


Biletele între 10 şi 200 de lei
Preţul biletelor pentru competiţie diferă în funcţie de categorie. Astfel, pentru prima zi, cea de calificări, un bilet la cat III costă 10 lei, la cat II 20 de lei, la cat I 50 de lei. Biletul VIP costă 150 de lei. În cea de-a doua zi biletele costă 10 lei (categoria aIII-a), 25 de lei (categoria aII-a) şi 80 de lei (categoria I), iar preţul biletului VIP este de 200 de lei. Abonamentul VIP pentru cele două zile costă 300 de lei. De asemenea, accesul copiilor cu vârsta de până la 7 ani este gratuit.



Foto: Drift All Stars Series

Drift la genul feminin

Prima femeie care a câştigat o cursă profesionită de drift vine la Bucureşti la Drift Grand Prix, Nikolett Szanto, participă la competiţie cu noua sa maşină un BMW Z4 cu 400 de CP. Într-un interviu acordat revistei 4Tuning frumoasa blondă a vorbit despre competiţiile la care participă, competiţii dominate mai mult de bărbaţi. „Când mă urc în maşină, sunt un concurent ca oricare altul", a precizat aceasta pentru 4Tuning.

Îi place circuitul din Romania

Nikolett spune că deja a văzut locaţia în care se desfăşoară primul eveniment profesionist de drift din Capitală. „E un loc superb pentru o competiţie de drift. Cu siguranţă va fi interesant, mă bucur extrem de mult că voi participa la Drift Grand Prix of Romania", a mai spus unguroaica în acelaşi interviu.

Nikolett Szanto a început să facă drift în 2006, iar anul acesta a câştigat pentru prima dată o competiţie profesională de drift la concursul de la Mariapocs. Din palmaresul ei mai amintim locul 5 la general la King of Europe Drift Series şi locul 3 la etapa din Spania a competiţiei (2009). În acelaşi an Nikolett a ocupat poziţia a 2 la International Demo Race in Hungary.

Restricţii de circulaţie

image

Mai multe artere din Capitală vor fi închise pentru amenajarea circuitului din jurul Palatului Palarlamentului . Restricţiile vor fi valabile de mâine, de la ora 22:00, până luni dimineaţă, la ora 6:00. De mâine, maşinile nu vor avea acces pe Bulevardul Unirii ( de la intersecţia cu Bulevardul. I. C. Brătianu şi până la Piaţa Constituţiei), pe Bulevardul Libertăţii (între rondul Coşbuc şi şi intersecţia cu Bulevardul Naţiunile Unite) şi pe Calea 13 Septembrie (de la intersecţia cu între strada Uranus şipână la cea cu Bulevardul. Libertăţii).

Care sunt rutele ocolitoare
Şoferii care nu pot să evite zona au la dispoziţie rutele ocolitoare de pe Splaiul Independentei, Bulevardul Regina Maria, Bulevardul Natiunile Unite si strada Izvor.

Şi autobuzele RATB îşi modifică rutele cu ocazia acestui eveniment. Linia 136 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „C.E.T. Vest Militari" şi intersecţia Şoseaua Pandurilor-Str. Dr. Rainer, apoi pe un traseu modificat pe Str. Dr. Rainer, Bd. Eroilor, Splaiul Independenţei (malul drept), cu întoarcere la Podul Izvor prin Splaiul Independenţei (malul stâng), Bd. Eroilor, Str. Dr. Bagdasar, Şos. Pandurilor, iar apoi revine la traseul iniţial. Linia turistică „Bucharest City Tour" va funcţiona pe traseul de bază între terminalul ,,Piaţa Presei" şi intersecţia Calea Victoriei-Splaiul Independenţei-Bd. Naţiunile Unite, apoi pe un traseu modificat pe Splaiul Independenţei până la Piaţa Unirii, de unde revine pe traseul iniţial.

image

CLICK PE IMAGINE PENTRU A VEDEA HARTA

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite