Cele mai puternice maşini din lume au venit la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai vestiţi drifteri din lume sunt în Capitală împreună cu maşinile lor de sute de cai putere. Ei se vor întrece în acest weekend la „Drift Grand Prix of Romania. Circuitul din jurul Palatului Parlamentului este finisat pentru marea competiţie care va avea loc în acest weekend.

“Drift Grand Prix of Romania” aduce în Capitală piloţi din Irlanda, Anglia, Australia, Polonia, Finlanda, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Ucraina, Italia, Germnia, Slovacia şi Elveţia.

Mai exact, cele mai imporante nume ale acestui sport vor derapa in jurul Palatului Parlamentului.

James Deane (Campion European Drift Allstars 2011), Nigel Colfer (Vicecampion Drift Allstars), Alan Sinnot (Campionul Irlandez 2011), Matt Carter (Campionul Britanic de drift în 2011), Phil Morrison (Campionul Britanic de drift în 2010), Pawel Trela (Campionul Poloniei în 2011) şi Maciej Bochenek (Campionul Poloniei în 2010) şi irlandezul Walter Smith vor încerca să derapeze către prima poziţie a competiţiei.
 
„Este o premieră europeană în ceea ce priveşte  numărul şi calitatea profesioniştilor”, spune Graţian Sonu, manager al revistei „4Tuning”.

Cât despre favoriţi, aceştia sunt greu de stabilit. Ieri în Piaţa Constituţiei organizatorii se contraziceau, mai ales că drifterii, toţi campioni, nu s-au mai întâlnit în această formulă. 

„Pawel Trela va dărâma Casa Poporului”, spunea unul. „Şi Deane e favorit”, răspunea altul.

Trei zile cu motoare turate

“Drift Grand Prix of Romania” începe vineri, de la ora 16:00, cu prezentarea piloţilor şi o mică demonstraţie din partea fiecăruia.

Sâmbătă şi duminică, programul începe la 10.00 şi se termina la 22.00. Sâmbătă vor avea loc antrenamentele şi calificările, iar duminică competiţia propriu-zisă. 

Cascadori renumiţi


La eveniment vor participa şi unii dintre cei mai cunoscuţi cascadori. Raptowny, cascadorul-motociclist, cu creastă, din Polonia, aşa cum este cunoscut, va face câteva cascadorii periculoase pe o singură roată.

Hubert Dylon pe numele său real a reuşit să depăşească recordul de mers pe roata din faţă a motocicletei.

Spectacol pe şosea o să facă şi Terry Grant, cunoscut drept cel mai bun cascador pe patru roţi.

Terry este renumit pentru cascadoriile sale – cele în care schimbă roata maşinii în timp ce aceasta face cerculeţe sau pentru că a mers cu maşina pe două roţi.

Restricţii de circulaţie

Mai multe artere din Capitală vor fi închise pentru competiţia de drift. Restricţiile vor fi valabile până luni dimineaţă, la ora 6:00.



Maşinile nu au acces pe Bulevardul Unirii ( de la intersecţia cu Bulevardul. I. C. Brătianu şi până la Piaţa Constituţiei), pe Bulevardul Libertăţii (între rondul Coşbuc şi şi intersecţia cu Bulevardul Naţiunile Unite) şi pe Calea 13 Septembrie (de la intersecţia cu între strada Uranus şi până la cea cu Bulevardul. Libertăţii).

Drifteriţa româncă Ramona Rusu, în concurs

Prima şi singura drifteriţă din România care participă la competiţia „Drift Grand Prix of Romania” este Ramona Rusu.

Arădeanca a debutat în acest sport anul trecut la Campionatul Naţional de Drift din România şi a participat deja la mai multe etape.

La competiţia din acest weekend Ramona schimbă maşină pe care o conducea până acum (Mazda MX-6) cu una mult mai performantă, cunoscută în lumea derapajelor controlate, informează 4tuning.ro.  Astfel, ea va încerca să ocupe un loc cât mai fruntaş de la volanul unei  Tozota AE86.

Ramona a fost atrasă încă de mică de maşini, într-un interviu acordat în urmă cu doi ani ziarului Adevărul, ea a declarat că umbla pe sub capota maşinilor de când avea doar câţiva ani.

„Când aveam eu patru, cinci anişori toţi vecinii fugeau de mine când ieşeam afară cu părinţii. Îmi plăcea să stric tot la maşini. Umblam la piese sub capotă şi mă pasiona absolut orice accesoriu de maşină”, a spus drifteriţa.

Pe lângă competiţiile de drift, Ramona este cunoscută în lumea tuningului din România ca una dintre cele mai pasionate şoferiţe de maşini modificate. Ea a participat la mai multe expoziţii de tuning din România şi a reuşit să obţină premii de peste tot.

Tânăra nu este singura femeie din competiţie. La „Drift Grand Prix of Romania” va concura şi Nikolett Szanto, prima femeie care a câştigat o cursă profesionită de drift .

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite