CÂRCIUMI DE ALTĂDATĂ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe bucuresti.adevarul.ro v-am  arătat și cum petreceau bucureștenii și care erau cele mai cunoscute locuri unde se simțeau bine.

-Clienţi la Capşa: Barbu, Muşatescu şi Preda. Câţi bani cerea Virgilică pentru o înjurătură! Înfiinţată la mijlocul veacului al XIX-lea de nepoţii unui cojocar macedo-român, Casa Capşa a ţesut în jurul ei istorii boeme. Parfumul de altădată s-a risipit în timpurile noi și nici măcar meniul nu mai păstrează secrete franţuzeşti.

-Delicatese Florescu. Care era vinul preferat al lui Radu Beligan şi unde erau casele conspirative în Capitală. Aici se întâlneau actori şi scriitori deopotrivă şi-şi permiteau o anecdotă îmbiaţi de aroma puternică a cafelei.

-Cum petreceau „singaporenii“ cu 5 lei pe zi în subsolul unei vechi bucătării din Piaţa Rosetti. Aici petrecea elita boemă bucureşteană a anilor ’50-’60.

-Seducătoarele „metrese“ de la Sexy Club, primul bar de noapte din Capitală. În anii de glorie ai clubului, tinerele se mândreau cu „podoabele“ lor, iar până în 1996 clubul a fost în topul celor mai vizitate.

-Caru’ cu Bere. Cum era recunoscut la berărie ardeleanul Coşbuc de către compatrioţii săi. Forfota şi voia bună sunt la ele acasă în localul al cărui an de înfiinţare este inscripţionat şi pe halbele de bere, 1879. Anul ridicării actualului edificiu este 1899.

-Unde se cânta „Cu un picior foarte uşor şi cu-o botină de cea mai fină”. În Hanul lui Şerban Cantacuzino, în hanul Colţei, hanul lui Constantin Brâncoveanu, Zlătari şi Gabroveni, şi mai târziu în Hanul lui Manuc îşi vor instala prăvăliiile şi birourile neguţători turci, greci, nemţi, francezi şi englezi.

-Cui i-a aruncat Păstorel Teodoreanu o prăjitură în faţă şi ce politicieni plăteau să vadă striptis la Sexy Club. Hanurile apar în Bucureşti în cea de-a doua jumătate a secolului al XVII-lea, dar atestate documentar mult mai târziu. În aceste stabilimente afacerile negustorilor străini vor prospera. Ei vor găsi în hanurile din oraş condiţii bune pentru dezvoltarea negoţului lor.

 





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite