CAMPANIE Dezmaţ în Capitală cu boscheţi de 600.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala este împărţită în şase parcele, fiecare amenajată în funcţie de orgoliul, gustul şi banii primarului de sector. Legea Capitalei ar pune punct dezmăţului urbanistic şi social.

Citiţi şi

O CAPITALĂ, UN SINGUR PRIMAR: Consiliul General, mini-parlamentul Capitalei

Câştigă 10.000 de euro cu "Adevărul"! Citeşte cum s-ar rezolva problemele oraşului prin unificarea bugetului

O CAPITALĂ, UN SINGUR PRIMAR: Bugetul unic reduce taxele bucureştenilor

Anual se cheltuiesc 600 de milione de euro în Bucureşti pe amenajări peisagistice. Este cea mai bună dovadă că banul public este la discreţia primarului de sector care îl cheltuieşte cum consideră de cuviinţă

În fiecare primăvară, Capitala îmbracă chipul pestriţ dat de fiecare edil de sector în parte: Andrei Chiliman preferă lalele înfipte în gazon, Neculai Onţanu panseluţele, Liviu Negoiţă este fan bănci aşa că la el în sector se găsesc din jumătate în jumătate de metru, Cristian Popescu Piedone a făcut furori cu personaje sculptate în gard viu iar în sectorul 6 se preferă bordura peste bordură ca să nu dea pe dinafară pământul.

Doar sectorul 5 rămâne, ca de obicei codaş, având cel mai mic buget dintre suratele lui, aici mizeria şi cartierele pline de drogaţi făcând parte de peisajul zilnic, indiferent de sezon. O dată pe an însă, Marian Vanghelie obişnuia să-şi ia revanşa organizând Vanghelionul şi umplându-i de invidie pe ceilalţi primari. În 2009, din cauza crizei, "Vaghelionul" a murit.

Fiecare amenajare peisagistică se face în funcţie de gustul primarului dar şi de banii de care dispune de la bugetul local. Şi ca nu cumva locuitorii să nu le fie recunoscători, fiecare petic de pământ înverzit, fiecare loc de joacă şi fiecare părculeţ este însemnat cu o pancartă prin care se menţionează că lucrarea a fost înfăptuită de un anumit primar, uitându-se că, în fapt, banii sunt ai cetăţenilor.

Fiecare sector cu fasolea lui

Tot imediat ce dă căldura, primarii de sector organizează, fiecare în parte, târguri de antichităţi: pe Kiseleff, în faţa primăriei sectorului 2, în Parcul Carol din sectorul 4 dar şi în Drumul Taberei din sectorul 6. Aşa cum Vanghelie obişnuia să organizeze cel mai frumos si rentabil revelion la Romexpo,  aşa primarul Cristian Popescu Piedone se mândreşte printre ceilalţi primari că, de Paşte are singura piaţă de miei, unde animalele sunt sacrificate pe loc.

De 1 decembrie, primarii au din nou ocazia să-şi impresioneze electoratul. Astfel, an de an de Ziua României, Neculai Onţanu le oferă locuitorilor sectorului 2 fasole şi costiţă afumată şi o ţuică fiartă. Primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, dă şi el, cu aceeaşi ocazie, fasole cu cârnaţi, fără băutură.
Primarii vor primi bani coerent 

„Faptul că anual se cheltuiesc în Bucureşti 600 de milioane de euro pe spaţii verzi reprezintă o sumă colosală. Ca să vă faceţi o idee, cele 57 de spitale închise în toată ţara aduc o economie la bugetul de stat de doar 50 de milioane de euro. Legea Capitalei ar pune punct unui asemenea dezmăţ”, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, Vasile Gherasim, deputat PDL şi iniţiatorul proiectului Legea Capitalei. Dacă actul normativ ar intra în vigoare, primarii de sector vor fi ordonatori secundari de credite, ceea ce înseamnă că vor cheltui doar banii pe care îi va aloca Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Toate bugetele primăriilor de sector ar urma să se unească, iar împărţirea banilor s-ar face de către primarul general, cu acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Regulamentul Concursului

În perioada 9 mai-5 iunie 2011 în pagina de “Bucureşti a ziarului “Adevărul” va fi publicat în fiecare zi talonul pentru concursul “O capitală, un singur primar”. Decupează talonul, răspunde la întrebarea obligatorie „De ce crezi că ar trebui să fie un singur primar pentru Bucureşti” şi trimite-l într-un plic pe adresa Şos Fabrica de Glucoză nr 21,sector 2 Bucureşti, cu menţiunea “ Concurs: O Capitală un singur primar”. Data limită a poştei este 7 iunie 2011. Câştigătorul va fi anunţat la data de 14 iunie 2011 în ziarul “Adevărul”. 

Cumpăraţi ziarul, decupaţi talonul din pagina „Bucureşti”, răspundeţi la întrebare şi aveţi şansa să câştigaţi 10.000 de euro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite