Zebra de zeci de mii de euro care duce în boscheţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O trecere de pietoni inteligentă, instalată pe Şoseaua Străuleşti, în faţa şcolii Genesis, dă în ierburile care au înghiţit trotuarul neamenajat. Sistemul cu senzori solari care semnalizează luminos zebra inteligentă a scos din bugetul Primăriei Capitalei 86.000 de euro, iar în oraş există 64 astfel de marcaje.

Citiţi şi

Trecerile de pietoni inteligente, instalate de o firmă de apartament

Vedeţi cum funcţionează o trecere de pietoni de 86.000 de euro!

Primăria Capitalei a îngropat peste 80.000 de euro în zebra din apropierea şcolii de pe Şoseaua Străuleşti, chiar dacă nu traversează nimeni strada pe acolo. Cei care totuşi se încumetă s-o facă nimeresc într-un desiş care înghite tot trotuarul pe o porţiune de câţiva zeci de metri. Sistemul inteligent a fost montat în urma unor solicitări înaintate de conducerea Şcolii Genesis, în primăvara acestui an. Acum, senzorii zebrei-aberaţie din Şoseaua Străuleşti nici măcar nu mai funcţionează.

Administraţia Străzilor Bucureşti aruncă vina pe membrii Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Capitalei. „Orice marcaj executat în oraş trece mai întâi prin Comisia Tehnică de Circulaţie şi abia după ce este avizat este şi făcut“, au precizat reprezentanţii Administraţiei Străzilor.

 „Noi am solicitat iniţial nişte limitatoare de viteză pentru că în zonă se circulă cu viteză, iar cei din Comisia Tehnică de Circulaţie au propus marcarea unei treceri de pietoni. Nu ştiam că va fi o asemenea trecere“, a declarat reprezentantul Biroului de Comunicare al Şcolii Genesis, Oana Ştefan.

Directorul Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei, Mădălin Dumitru, explică anomalia spunând că în Comisia Tehnică de Circulaţie, al cărui membru este, a avizat o trecere de pietoni necesară în apropierea unei şcoli, însă fără a şti ce este la faţa locului. „În planul locului nu există niciun tufiş, iar dacă există este strict vina administratorului drumului, a celui care a recepţionat această lucrare“, spune Mădălin Dumitru. Acesta a promis că va cerceta situaţia şi că va dispune curăţarea trotuarului.

Contracte de cinci milioane de euro

Zebra de pe Şoseaua Străuleşti este una dintre cele 64 de treceri de pietoni inteligente, montate de Primăria Capitalei pe cele mai periculoase străzi din Bucureşti. Întreg proiectul a costat peste 5,5 milioane de euro, în urma unui contract atribuit fără licitaţie electronică firmei italiene S.C. Sea Estero Construct SRL.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite