EXCLUSIV Prison Break de România - deţinutul care a proiectat prima puşcărie privată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul arhitect şef din Voluntari, Nicolae Popescu, Michael Scofield în variantă românească, a fost condamnat pentru luare de mită şi închis la Jilava. Nicolae Popescu a fost recrutat din penitenciar de o firmă de construcţii, care vrea să îi pună în practică proiectul. Spre deosebire de personajul de film, el spune că nu vrea să evadeze.

Un deţinut de la penitenciarul Jilava a proiectat prima închisoare privată din România. Nicolae Popescu, fostul arhitect şef al Primăriei Voluntari, a fost condamnat pentru luare de mită şi închis în septembrie 2008. „Ca să treacă timpul, am început să fac schiţe de îmbunătăţire a penitenciatrului Jilava", povesteşte Nicolae „Bobi" Popescu, aşa cum este cunoscut în lumea arhitecţilor.


Ideea de a proiecta un penitenciar privat i-a venit cu mai mult timp în urmă, pe când se plimba cu un prieten pe lângă proprietatea acestuia. „Era un teren construibil şi prietenul meu nu ştia ce să ridice acolo. Ideea mi-a venit de nicăieri, pentru că până atunci nu avusesem de-a face cu închisorile. Oricum, a rămas doar la nivel de idee bună", a spus Nicolae.

Recrutat din puşcărie
Şansa lui a fost că firma Asco Construct SRL l-a recrutrat pentru a lidera proiectul „Penitenciarul privat". „Am ţinut cont de experienţa domnului Popescu, şi având în vedere faptul că echipa noastră este una tânără, aveam nevoie de experienţa lui.

Din punct de vedere financiar este la fel de convenabil şi ne-am bazat pe faptul că un om care stă într-un penitenciar poate priecta mai bine o închisoare decât unul liber", a zis dr. Ing. Ştefan Lichwar, directorul firmei angajatoare. În prezent, reprezentanţii firmei Asco Construct sunt în discuţii cu ofiacialii Ministerului Justiţiei, care s-au arătat foarte interesaţi de proiect. Viitorul penitenciar ar urma să fie construit în zona Adunaţii Copăceni, printr-un parteneriat public-privat.

Un timişorean vrea să construiască primul penitenciar privat din ţară

Braşov: Singurul deţinut-masterand „învaţă" la Codlea

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite