Clanurile Capitalei: Lupta pentru putere în sectorul 3 se dă între Chira şi Sile Pietroi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două clanuri interlope care se ocupă cu şantaje şi cămătărie nu au mai avut scandaluri în ultimul timp deşi îşi doresc să acapareze aceeaşi zonă de influenţă. În urmă cu doi ani şi jumătate, când oamenii lui Sile Pietroi au încercat să intre pe piaţa din sector au trebuit să se lupte cu locotenenţii din clanul Chira.

Clanul Chira, care a terorizat de multă vreme populaţia din zonele 23 August şi Faur este una dintre cele mai importante grupări interlope din sectorul 3.
Gruparea este specializată pe răpiri, şantaje şi stoarceri de bani, dar se ocupă şi de proxenetism şi trafic de droguri.

CITIŢI ŞI: MĂRTURIE ŞOC: TAXA DE PROTECŢIE ÎN CENTRUL VECHI DIN CAPITALĂ, DUBLĂ FAŢĂ DE CHIRIE

Familia ţigănească este originară din Fundeni Frunzăreşti din judeţul Călăraşi. Aici s-au retras în prezent o parte dintre capii grupării, printre care şi Aurel Chira, unde se ocupă de afaceri ilegale cu fier vechi şi fac combinaţii cu produse agricole – cumpără cereale şi animale. Câţiva membri importanţi ai clanului operează în continuare exlusiv în Capitală, în zona 23 August, unde se ocupă de proxenetism.

CITIŢI ŞI: CINE CONTROLEAZĂ CAPITALA DIN UMBRĂ

40 de interlopi contra unui bodyguard
În luna mai 2006 bucureştenii care locuiesc pe Aleea Barajul Bistriţei din sectorul 3 au fost îngroziţi când au văzut că 40 de interlopi, înarmaţi cu săbii şi alte arme albe l-au snopit cu bătaia şi l-au tăiat pe un bodyguard de la BGS care îşi conducea iubita acasă. Se pare că agresorii, membrii ai clanurilor Chira şi Nie erau supăraţi că un coleg al agentului de pază i-a dat de gol de mai multe ori când i-a prins la furat şi au vrut să dea o lecţie.

Mai multe persoane aflate întâmplător pe stradă au fost bătute atunci deşi nu aveau nicio legătură cu victima sau cu agresorii.
La scurt timp după incident, Marian Leonard, zis "Bache", unul dintre liderii clanului Chira şi totodată cel care îl tăiase pe agentul de pază cu sabia a fost săltat de poliţişti, fiind acuzat de tentativă de omor.  De asemenea, Marius Nică, zis "Marius al lui Chira", Cristian Carolea, zis "Cristi al lui Nie", si Gheorghe Ungureanu, au fost acuzaţi de tâlhării şi furturi.

CITIŢI ŞI: 2009-UN INTERLOP ARESTAT LA FIECARE DOUĂ ZILE

image

În 2008, jumătate din clanul Chira a ajuns după gratii
În urmă cu doi ani, poliţiştii bucureşteni au făcut 24 de descinderi simultane în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi care au dus la reţinerea a peste 30 de membri ai clanurilor Chira şi Nie.

Membrii clanului Chira erau înarmaţi până în dinţi: de la săbii şi cuţite, la pistoale şi chiar puşti. De asemenea, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale de la Poliţia Capitalei au mai găsit şi droguri, bani şi acte de identitate false. Interlopii ajunseseră să terorizeze zone întregi din Capitală şi din judeţele învecinate.

A tras cu puşca după mascaţi

Membri clanului nu se fereau să folosească armele atunci când erau încolţiţi, chiar şi împotriva oamenilor legii. În 2008, când unul dintre interlopi s-a ascuns într-o casă din cartierul Colentina după ce a violat o tânără din judeţul Ialomiţa, vărul său, proprietarul imobilului, a început să tragă fără probleme cu puşca în poliţştii care au venit să-l ridice pe agresor.

Un sfert de milion de euro şi patru vile sau viaţa copiilor

Acestea erau variantele  impuse de patru membri din clanul Chira, în urmă cu un an şi jumătate, unui evreu cu care începuseră să facă afaceri imobiliare. Inventând tot felul de datorii inexistente, mafioţii au ajuns să ceară 250 de mii de euro şi patru vile ca „să-l ierte“ pe afaceristul străin. Acesta din urmă a chemat poliţia, care i-a arestat pe interlopi.

Sile Pietroi, nas în nas cu clanul Chira

Un alt clan foarte puternic în sectorul 3 este cel condus de Vasile Fierbântu, zis şi Sile Pietroi. Interlopul este originar din comuna ilfoveană Glina.
În toamna anului 2007, când a încercat să se impună şi în Capitală, a întâlnit rezistenţa clanului Chira, care controla zona 23 August, cu care a avut un conflict în cartierul Titan. Cele două grupări s-au luptat atunci cu un adevărat arsenal de război, de la săbii şi topoare, la arme de foc.

Leonard Marian, zis "Bache", s-a ales cu BMW-ul distrus de săbiile celor din clanul Pietroi. De asemenea, alte două maşini au fost distruse şi un interlop din clanul Chira a fost grav rănit. Poliţiştii nu au putut face mare lucru, deoarece niciun membru al celor două clanuri nu a depus plângere.

Se pare că gruparea lui Sile Pietroi a ieşit mai puţin şifonată din acest conflict.
Gruparea interlopă, specializată pe şantaje, extorsiuni şi tâlhării a reuşit, pe parcursul timpului, să-şi impună autoritatea în comunele ilfovene Glina, Căţelu şi Pantelimon, după care şi în sectorul 3.

CITIŢI ŞI: ÎMPUŞCĂTURI CA-N FILME ÎN SECTORUL 2

Vasile Fierbântu, şef de campanie electorală
Sile Pietroi este cunoscut de presă şi pentru că s-a implicat în campania electorală din Bucureşti de la alegerile pentru primăriile de sector. Se pare că interlopul l-a susţinut pe Răzvan Murgeanu - a pus zeci de ţigănuşi să lipească afişe electorale, să împartă fluturaşe şi să distrugă afişele contracandidaţilor. Murgeanu a negat faptul că a primit ajutor din partea interlopului. El a susţinut că Titi Chira, din clanul rival lui Sile Pietroi, s-a oferit să-l ajute în campanie, dar fără să-i ceară ceva în schimb.

Eliberat la 24 de ore după ce a fost capturat de poliţişti
În vara anului 2008, Poliţia Capitalei a executat 25 de percheziţii simultane la domiciliile membrilor clanului lui Sile Pietroi, cercetat pentru mai multe infracţiuni cu violenţă, printre care tâlhărie, lipsire de libertate, tentativă de omor calificat, şantaj, loviri, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj contra bunelor moravuri.

În urma controalelor, 16 membrii au ajuns după gratii. Liderul grupării a reuşit să fugă de poliţişti, dar a fost capturat de aceştia după 24 de ore, la o baltă privată de peşte din judeţul Giurgiu. El avea asupra lui două arme – una cu gaz şi una cu bile, peste 2.500 de euro şi mai multe cartele telefonice noi.

La o zi după ce a fost prins, Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea lui şi a celor opt membri din clanul său pe motiv că nu reprezintă pericol social.
Interlopul este cercetat în libertate în momentul de faţă.

CITIŢI ŞI: CLANURILE DUDUIANU ŞI CARAN, NAŞII SECTORULUI 2

Alţi şmecheri de sector
Clanul Burtea sau Brătienii fac parte dintr-o familie de ţigani din Buzău care se ocupă de afaceri necurate cu fier vechi. Au fost reţinuţi în nenumărate rânduri pentru că au fost implicaţi în scandaluri cu alte familii de ţigani. Locuiesc şi acţionează în zona 23 august.

Seif, un alt interlop din sectorul 3 care se ocupă de afaceri cu terenuri şi maşini este în libertate. Cu toate că este în vizorul poliţiei de mult timp, nu a fost niciodată închis.

Sandu şi Ion Hingheru sunt în libertate. Sandu se ocupa cu comerţ în ţară, iar în străinătate, unde a fost arestat în trecut, se ocupă cu carduri clonate.
Dănuţ Udilă, zis Vancică este arestat de anul trecut. Se ocupa de cămătării prin cazinoul de la Mall Vitan dar şi prin alte cazinouri din Bucureşti.

Comentează mai jos care este cel mai puternic interlop din sectorul tău!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite