2009: un interlop arestat la fiecare două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Investigaţii Criminale de la Poliţia Capitalei a anihilat 57 de grupări şi a dispus 192 de arestări, adică aproximativ o reţinere la două zile. Puţini dintre ei au rămas închişi.

Poliţiştii consideră destructurată o grupare atunci când liderul acesteia sau cei mai importanţi membri ajung după gratii, iar „locotenenţii“ rămaşi nu au destulă influenţă sau nu se impun suficient pentru a continua afacerile grupării.

Printre clanurile destructurate anul trecut se numără şi cel coordonat de aşa-zisul Vică. Membrii acţionau în cartierul Chitila, din sectorul 1, şi au fost arestaţi de agenţii Serviciului Special de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă (SSPIR) în luna aprilie a anului trecut. Atunci au fost reţinuţi opt membri ai Clanului Vică.

„Sandu Geamănu a murit! Eu sunt Ilie Alexandru, omul!“
Aceştia se ocupau, printre altele, cu şantajul şi cu infracţiunile cu violenţă, terorizând cartierul Chitila timp de mai mulţi ani. Aproape toţi locuitorii din zonă au auzit că uneia dintre victimele lui Vică i-a fost secţionată o mână pentru că nu a vrut să plătească taxa de protecţie.

Gruparea Grama, specializată pe înşelăciuni imobiliare, a fost anihilată tot anul trecut, în luna martie, atunci când au fost arestaţi şapte dintre membrii importanţi.

Alt clan care a „suferit pierderi“ anul trecut, dar care este departe de a fi anihilat, este clanul Gemenilor, specializat în furturi de maşini de lux. Şapte dintre aceştia au fost arestaţi în 2009, printre care şi Alexandru Ilie (Sandu) şi Nicolae Vasile (Nicos). Aceştia au fost acuzaţi în ianuarie anul trecut de tentativă de omor, dar după o lună au fost puşi în libertate.

La data arestării, Sandu Geamănu, cunoscut pentru atrocitatea sa şi lipsa de scrupule, le-a mărturisit anchetatorilor şi cunoştinţelor că s-a pocăit: „Sandu Geamănu a murit, nu mai există. Eu sunt Ilie Alexandru, omul. M am pocăit, iar acum sunt un om al Bisericii“.

Zonele de influenţă ale Gemenilor sunt Chitila, Bucureştii Noi şi Giuleşti. Una dintre victimele celebre ale Gemenilor este George Becali, a cărui maşină a fost furată de aceştia anul trecut în luna ianuarie, dar recuperată la scurt timp de patronul din Ghencea prin „metode neortodoxe“.

Dintre cei patru fraţi care formează nucleul grupului, doar Sandu mai este liber.
Gheorghe Geamănu are un mandat de opt ani pentru tâlhărie, Petre este arestat în Belgia pentru omor, iar Marian, geamănul lui Sandu, are o condamnare de 18 ani de închisoare în urma scandalului „Portbagajul”.

Sandu Geamănu s-a certat cu Nicos în urma scandalului cu Becali pentru că nu a vrut să fie implicat.

De la arte marţiale la arta furtului
Clanul Luptătorilor, condus de luptătorul de arte marţiale Eugen Preda, a fost destructurat la sfârşitul anului trecut atunci când au fost arestaţi cei mai importanţi membri. Atât Eugen cât şi fratele său Adrian au fost reţinuţi pentru că au fost implicaţi în cazul furtului de armament de la Ciorogârla.

CTIŢI ŞI:

Clanul Răcean luat pe sus de DIICOT pentru înşelăciuni de 1.000.000 de euro după reţeta Băhăian

Clanuri de interlopi care au ajuns după gratii în anul 2009

Citate de neuitat din convorbirile celor 1.000 de interlopi ascultaţi de SRI

Comentează mai jos despre cei mai periculoşi interlopi din sectorul tău

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite