Clanuri de interlopi care au ajuns după gratii în anul 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii s-au limitat să ancheteze, anul trecut, câte un grup de crimă organizată în fiecare capitală de judeţ.

Lucian Torj (stânga) face spectacol în instanţă

Clanul interlopului Lucian Torj, consilier în localitatea timişeană Biled, a fost primul căzut în plasa procurorilor în februarie 2009. Torj, al cărui frate Ovidiu a făcut puşcărie pentru sechestrare de persoane, este judecat acum pentru proxenetism şi şantaj. El este acuzat de procurori pentru că a „păstorit” mai multe prostituate de la un club din Complexul Studenţesc din Timişoara. Torj face spectacol în instanţele de judecată şi spune că a fost arestat din raţiuni politice.


Clanul interlopului Uţu Rohozneanu

Gruparea din care făceau parte „Împăratul” Uţu Rohoznenu şi locotenenţii lui era considerată ca fiind una dintre cele mai violente din vestul ţării. Interlopii arădeni sunt acuzaţi de tentativă de omor, jocuri de alba-neagra, falsificare de carduri bancare, exploatare sexuală, taxe de protecţie, şantaj. Totalul grupării este de 35 de persoane, dar doar 15 sunt arestate, restul fiind cercetate în stare de libertate. În perioada în care au acţionat, interlopii au obţinut din taxa de protecţie 96 de mii de euro.

Hackerii care au golit italienii de bani


Şase tineri au fost arestaţi, în martie 2009, sub acuzaţia că au golit conturile a 400 de cetăţeni italieni şi au fraudat aproximativ 45 de bănci italiene. Avocaţii lor susţin că lipsesc atât plângerile formulate de cetăţenii italieni, cât şi cele ale reprezentanţilor băncilor, care nu s-au constituit părţi vătămate în proces şi nici nu au solicitat despăgubiri. Românii se foloseau de date pentru a clona carduri cu care scoteau bani din bancomate aflate în Italia şi Spania.

Traficanţii de migranţi au scăpat ieftin

Un turc şi şase români au fost condamnaţi de magistraţii Tribunalului Hunedoara pentru trafic de migranţi, cu pedepse între doi ani de închisoare cu suspendare şi patru ani. Bărbaţii au fost arestaţi în ianuarie 2009 şi au fost trimişi în judecată pentru constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, care avea drept scop traficul de migranţi.

Călin Andraş e acuzat că a golit sute de conturi
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite