Hoţii de parcări rămân fără maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii Sectorului 4 vor să ridice autoturismele parcate pe locurile plătite de alţii. Contra sumei de 50 de lei anual şi printr-un telefon la poliţia comunitară, în mai puţin de jumătate de oră locul de parcare va fi eliberat.

Pentru că amenda aplicată şoferilor care îşi parchează maşinile pe locurile închiriate de alţii de la Administraţia Domeniului Public (ADP) nu mai este suficientă, edilii Sectorului 4 s-au gândit la o nouă modalitate de a-i pedepsi pe vinovaţi: ridicarea maşinii.

Citiţi şi:

Iaşi: Parcări ilegale în faţă la Palatul de Justiţie

Slatina: Află AICI ce parcări ocazionale se desfiinţează!

Copilărie sub asediul maşinilor. Locurile de joacă au fost transformate în parcări

Tâlharul care a dat-o pe poștăriță cu capul de pereți nu a fost prins nici la această oră (GALERIE FOTO)

Loc eliberat la orice zi şi orice oră


În prezent, bucureştenii pot închiria un loc de parcare de la ADP contra unei sume cuprinse între 70 şi 100 de lei. Parcarea este garantată doar de la ora 17.00 până a doua zi dimineaţă. În cazul în care, în acest interval, altcineva parchează pe locul plătit, proprietarul de drept poate doar să dea un telefon la poliţia comunitară de sector care îl va amenda pe şoferul indisciplinat.

Potrivit unui proiect de hotărâre al aleşilor din Sectorul 4, beneficiarul locului de parcare trebuie să anunţe telefonic dispeceratul Poliţiei Comunitare, iar de aici, în maxim 30 de minute, un echipaj al poliţiei împreună cu firma de ridicări auto se va prezenta la adresa indicată. Aici beneficiarul locului de parcare trebuie să probeze cu documente faptul că el este chiraşul locului de parcare şi acesta va fi imediat eliberat.
Totul plătind la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Sector 4 taxa specială de urgenţă de 50 de lei. Serviciul va fi disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7. „Prin acest proiect, dorim să protejăm drepturile cetăţenilor Sectorului 4, care au încheiat un acord pentru ocuparea locurilor de parcare şi care plătesc pentru asta“, a declarat pentru „Adevărul“ primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone.

300 de lei, taxa de recuperare a maşinii

Dacă proiectul va fi transpus într-o hotărâre aprobată de consiliul local, cei care ocupă abuziv locul de parcare vor fi nevoiţi să plătească 300 de lei taxa de ridicare a autovehiculului şi câte 100 de lei pe zi taxa de depozitare. Proiectul va fi propus spre aprobare în următoarea şedinţă a Consiliului Local al Sectorului 4.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite