Iaşi: Parcări ilegale în faţă la Palatul de Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietonii şi magistraţii trebuie să treacă printre maşini în drumul lor prin faţa Tribunalului
Pietonii şi magistraţii trebuie să treacă printre maşini în drumul lor prin faţa Tribunalului

Reprezentanţii Primăriei susţin că staţionarea pe trotuar este ilegală, dar că nu deţin suficiente utilaje pentru a ridica autoturismele.

De la începutul acestei luni, au dispărut maşinile parcate pe prima bandă a Bulevardului Anastasie Panu de lângă Tribunal. Măsura a fost luată după ce s-a redeschis traficul de pe bulevard către strada Sfântul Lazăr, iar banda în cauză a trebuit să fie eliberată.

Trafic de coşmar în Iaşi (VIDEO)

Lăsaţi fără o mulţime de locuri pe care se obişnuiseră să-şi lase maşinile, şoferii s-au reorientat rapid. Profitând de lăţimea esplanadei din zona Tribunalului, autoturismele sunt urcate acum pe trotuar. Pentru a ajunge acolo, şoferii îşi urcă maşinile pe spaţiul verde şi aduc tot noroiul pe spaţiul pietonal.

Slalom printre maşini
O altă consecinţă este distrugerea pavajului de pe esplanadă, care este deja spart în multe locuri. Însă cel mai mare disconfort îl resimt pietonii, care trebuie acum să facă slalom printre maşinile parcate pe două rânduri lângă Tribunal. „Pe de o parte, îi înţeleg pe şoferi care nu au ce face din cauza lipsei locurilor de parcare. Totuşi, nu este corect ca noi să nu mai avem loc pe trotuar“, a spus Gabriela Musteaţă, pieton.

Pietonii fac slalom printre maşini

Esplanada găzduieşte acum şi parcarea privată, a unei bănci din apropiere. Până să se redeschidă traficul pe strada Sfântul Lazăr, banca în cauză plătea o taxă la Primărie pentru şase locuri de parcare pe bulevard. De acum trei săptămâni, locurile de parcare rezervate s-au mutat pe trotuar. Reprezentanţii sucursalei băncii susţin că parcarea trebuie să fie aproape de sediu pentru că mulţi clienţi aduc cu maşina la bancă sume mari de bani gheaţă.

„Nimeni nu are voie să parcheze pe trotuar“
De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei susţin că măsura luată de conducerea băncii este în afara legii. „Într-adevăr, banca a avut aviz pentru şase locuri de parcare, valabil până luna trecută. După acest termen, nu au reînnoit contractul şi nici nu au făcut o cerere de relocare la Primărie, întrucât nu se mai poate parca pe stradă. Nimeni nu are voie să parcheze pe trotuar, sancţiunile putând ajunge până la ridicarea maşinilor, în măsura în care dispunem de cele patru platforme speciale“, a declarat Daniel Mătăsaru, consilier al primarului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite