Doi dintre bebeluşii arşi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti vor fi externaţi mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Marian şi Ştefan Marin, doi dintre bebeluşii arşi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti vor fi externaţi, miercuri, după 29 de zile de spitalizare.

Mai citiţi:

Bebeluşii arşi la Giuleşti îşi revin miraculos

Asistenta de la Giuleşti împlineşte astăzi 35 de ani/Ea va fi vizitată de soţul ei

„Este vorba de doi frăţiori, băieţei, care au avut arsuri pe 60% din suprafaţa corpului şi care s-au vindecat fără a fi nevoie de operaţii, doar de tratament. Este incredibil, mai ales că au avut inclusiv carbonizări pe vârful degeţelelor", ne-a declarat prof. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu".

Potrivit specialistului, şi ceilalţi trei copilaşi internaţi au luat în greutate, având în jur de două kilograme fiecare.

„Şi ei vor fi externaţi şi aşteptăm ca să ia îndeajuns în greutate ca să luăm o decizie cu privire la intervenţiile chirurgicale", a mai spus Dan Enescul.

În urma incendiul de la maternitate, izbucnit în data de 16 august, şase copilaşi au murit din cauza arsurilor de pe corp şi a intoxicaţiei cu fum.

Ultimul dintre micuţi s-a stins, duminică

Al şaselea bebeluş a murit duminică în urma arsurilor suferite în incendiul din 16 august de la Maternitatea Giuleşti.
Este vorba despre Constantin Bostan, un băieţel care a fost născut prematur şi care avea 14 zile cînd a avut loc incendiul. Trei bebeluşi au murit pe loc cuprinşi de flăcări şi alţi doi au decedat ulterior la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, acolo unde au fost transferaţi pentru îngrijiri.

„Avea leziuni foarte grave, arsuri pe aproape 50% din suprafaţa corpului şi căile respiratorii erau foarte afectate. A fost o minune că a rezistat 27 de zile, e-adevărat, a putut trăi doar intubat”, a spus prof. Dr. Dan Enescu, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Băieţelul a fost la un pas de moarte de două ori, a suferit două stopuri respiratorii la locul accidentului şi medicii au reuşit să-l stabilizeze.
 Alţi cinci bebeluşi se află în continuare internaţi la terapie intensivă la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", iar starea lor este stabilă, potrivit directorului unităţii medicale, Dan Enescu. Copiii au luat în greutate şi medicii aşteaptă ca aceştia să se dezvolte îndeajuns încât să fie posibile intervenţiile chirurgicale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite