Asistenta de la Giuleşti împlineşte astăzi 35 de ani/Ea va fi vizitată de soţul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florentina Cîrstea, asistenta care se afla pe tură în ziua incendiului de la Maternitatea Giuleşti, împlineşte astăzi 35 de ani. Ea va fi vizitată de soţ în carcera Direcţiei Cercetări Penale, unde se află în arest preventiv pentru 29 de zile. În urmă cu câteva zile, Cîrstea a fostconsiliată de un psiholog.

De ziua ei de naştere, asistenta Florentina Cîrstea va primi vizita soţului ei. „Are permisiunea de a primi vizite, soţul ei a venit destul de des şi va veni şi de ziua ei”, a spus procurorul-şef Marius Iacob, cel care se ocupă de cazul Giuleşti.

Mai citiţi:

5 milioane de euro pentru un bebeluş ucis

Asistenta Cîrstea a minţit

Exclusiv - Familiile bebeluşilor îşi caută dreptatea în justiţie

 Soţul Florentinei face naveta între Bucureşti şi Topliţa, acolo unde s-a refugiat împreună cu băieţelul lor în vârstă de 8 ani, la socrii lui. Bărbatul a preferat să să stea departe de tumultul evenimentelor imediat după ce soţia sa a fost infierată de opinia publică şi de justiţie pentru că a lăsat nesupravegheat salonul care a luat foc, tragedie în urma căreia au murit 5 bebeluşi şi alţi şase se află în stare gravă.

Ziua de naştere o găseşte tristă pe Florentina Cîrstea, ea cerând consilierea unui psiholog. „Vineri a cerut să fie văzută de un psiholog şi mi-am dat acceptul. Sâmbătă a avut o întrevedere cu acesta dar nu ştiu despre ce au vorbit, este vorba despre confidenţialitatea medic pacient. Ştiu că asistenta este tristă, nici nu e de mirare în condiţiile date”, a mai spus procurorul Marius Iacob.

"Asistenta reprezintă reprezintă un pericol public"

Florentina Cîrstea se află în continuare în arest preventiv pentru 29 de zile după ce ieri judecătorii au respins contestaţia făcută de aceasta. „Au fost trei judecători şi au analizat cu multă atenţie dosarul. Ea va rămâne în continare în arest pentru că reprezintă un pericol public prin prisma consecinţelor faptelor ei. Au fost invocate pierderile de vieţi omeneşti şi vătămarea corporală din culpă”, a mai spus procurorul.

În ultimele zile au apărut declaraţii contradictorii în cazul asistentei. Avocata acesteia a declarat că fişa postului nu prevede ca asistenta să stea permanent în salon şi că avea obligaţia de a supraveghea pacienţii din salonul de neonatologie, şi nu de la terapie intensivă, ea nefiind nici instruită pentru a supraveghea un asemenea salon.


Fişa postului, interpretată după plac

De asemenea, apărarea a mai spus că în secţiile de terapie intensivă ar trebui să fie şase asistenţi şi patru infirmieri, arătând că în Maternitatea Giuleşti erau două asistente pe tură, dintre care una se afla în concediu iar în momentul incendiului Florentina Cîrstea era deja de 11 ore în activitate.

Procurorii contrazic afirmaţiile apărării şi spun că asistenta ar fi trebuit, conform fişei postului, să se afle în salon permanent şi putea să plece doar dacă cerea un înlocuitor. “Şi nici nu este adevărat că ea nu ar fi trebuit să supravegheze bebeluşii de la Terapie Intensivă deoarece acolo lucra de 13 ani. Ea era asistentă la neonatologie dar asta include şi salonul de Terapie Intensivă unde sunt nou-născuţii prematur” a mai spus Iacob.


Florentina Cîrstea are un nou avocat

Florentina Cîrstea are, începând de aseară, un nou avocat în locul Simonei Luciana Pârvu.

Este vorba despre Corneliu Liviu Popescu,  profesor universitar la Facultatea de Drept din Bucureşti şi doctor în drept.

Avocatul are un C.V. impresionant, a fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, vicepreşedinte raportor expert independent la Consiliul Europei şi expert guvernamental la Consiliul Europei - Comitetul de experţi pentru ameliorarea procedurilor de protecţie a drepturilor omului.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite