EXCLUSIV: Amelia Antoniu: „Am fost infectată de la ustensile!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana, care s-a întors ieri de la Viena, a aflat din ce cauză a fost la un pas de moarte. Medicii austrieci i-au spus că bacteria cu care a fost infectată provine din China sau din India, cel mai probabil de la ustensilele medicale de unică folosinţă aduse din aceste ţări.

Mai citiţi:

Soprana Amelia Antoniu: "Nu mai pun niciodată piciorul în spitalele din România"

Bucureşti: Amelia Antoniu acuză neregulile din spitale

Soprana Amelia Antoniu, infecţie fără sfârșit

Campanie „Adevărul“ pentru soprana Amelia Antoniu

Amelia Antoniu (36 de ani), prim-solista Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” s-a întors, ieri, de la Viena unde, mai bine de o săptămână, a făcut zeci de analize şi investigaţii la mai multe clinici.

„Se pare că medicii români mi-au dat tratamentul corect, tratament care m-a şi slavat. În sânge am avut într-adevăr bacteria Burkholderia cepacia, aşa cum s-a preconizat iniţial. După aceea analizele ieşeau bine, ca şi cum nu aveam nimic. De aceea am mers în afara ţării, ca să fiu aflu ce am”, a povestit Amelia pentru „Adevărul de Seară”.

De altfel, solista spunea, înainte de plecarea sa în Austria, că ar putea exista două cauze ale infecţiei. „Ori ustesilele de unică folosinţă, catetere, seringi sau mănuşi au fost infectate, pentru că sunt de proastă calitate şi au fost ambalate în condiţii improprii, ori înaintea mea a avut loc o intervenţie pe o rană cu puroi şi atunci sala ar fi trebuit dezinfectată, iar alte intervenţii chirurgicale nu ar mai fi trebuit să aibă loc timp de 24 de ore, până dispăreau microbii din aer”, a spus artista într-un interviu acordat cotidianul „Adevărul de Seară” în urmă cu două săptămâni.

Prima variantă pare a fi şi cea reală, medicii austrieci confirmând faptul că Burkholderia cepacia provine din zona Asia, în special din China şi din India. „Sunt aproape convinsă că ustensilele ambalate şi produse în condiţii improprii sunt cauza. Sper ca acum cineva să ia nişte măsuri şi să se facă analizele acestor produse de unică folosinţă care colcăie de bacterii şi microbi”, a mai spus Amelia.

Spectacol în cinstea Ameliei

Solista spune că vrea să-şi reia viaţa, mai ales că vocea i s-a refăcut aproape complet. Medicii i-au permis să iasă din casă şi i-au recomadat să facă exerciţii vocale, astfel încât la toamnă să poată cânta la deschiderea stagiunii.

„Sunt fericită că am scăpat şi o să mă bucur de fiecare moment din viaţa mea. Colegii mi-au pregătit un spectacol de revenire, luni, 7 iunie, la Sala Dalles. Cu toţii ne vom bucura împreună că am trecut de una dintre cele mai negre perioade din viaţa mea”, a adăugat artista.

Amelia Antoniu a fost la un pas de moarte după ce, în urma unei intervenţii chirurgicale la CF2 a intrat în şoc septic şi a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă unde a stat în comă 4 zile, după care a rămas internată în stare gravă aproape trei săptămâni.

Amelia şi soţul ei au depus plângere penală împotriva celor găsiţi vinovaţi în ancheta care se află în defăşurare. Alţi opt pacienţi de la CF2 se află în proces cu spitalul sau urmează să dea în judecată cadrele medicale din cauza că au contractat infecţii intraspitaliceşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite