Bucureşti: Amelia Antoniu acuză neregulile din spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana Amelia Antoniu (36 de ani), prim-solista Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, este convinsă că a ieşit din spital mai bolnavă decât a intrat. Cel mai grav, din punctul ei de vedere, este faptul că nu ştie nici măcar acum, după patru săptămâni de calvar, de ce a căzut la pat.

„Ori ustesilele de unică folosinţă, catetere, seringi, mănuşi, au fost infectate, pentru că sunt de proastă calitate şi au fost ambalate în condiţii improprii, ori înaintea mea a avut loc o intervenţie pe o rană cu puroi şi atunci sala ar fi trebuit dezinfectată, iar alte intervenţii chirurgicale nu ar mai fi trebuit să aibă loc timp de 24 de ore, până dispăreau microbii din aer”, crede artista, care astăzi a fost externată din Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.

„Prima variantă este mai vibilă, pentru că am primit semnale că sunt cazuri de acest gen şi în alte spitale din ţară, unde se pare că lucrează cu produse medicale de unică folosinţă aduse de acelaţi importator. În niciun caz nu a fost o problemă ginecologică, ci o infecţie care a intrat în sânge”, susţine Amelia.

Caută vinovaţii

Prioritatea Ameliei Antoniu este de a afla cu ce s-a infectat şi cine sunt vinovaţii. Soţul ei făcut plângere penală la Perchetul Tribunalului Bucureşti miercuri, 19 mai, împotriva celor care vor fi dovediţi a fi vinovaţi în timpul anchetei care se află în curs de desfăşurare.

„Deocamdată viaţa mea este dată peste cap. Am cheltuit mii de euro pe medicamente, am împrumutat şi ne-am dat peste cap pentru că Spitalul Universitar nu a putut să-şi permită decât o parte din tratament, care este foarte costisitor”, a încheiat Amelia.

Ea va pleca peste două săptămâni în capitala Austriei, unde speră să pună capăt cât mai repede coşmarului prin care trece de mai bine de patru săptămâni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite