Elevul persecutat: „Sunt rocker şi nu mă voi tunde!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma articolului apărut ieri în „Adevărul de Seară”, părinţii lui Andrei Laurenţiu Scoarţă, elevul de la şcoala generală „Titu Maiorescu” din Capitală, persecutat de profesori pentru că refuză să se tundă, au fost invitaţi la o discuţie de conducerea şcolii. Elevul care învaţă din clasa a II-a la şcoala din Dorobanţi a mai spus că nu-şi doreşte să se mute la altă şcoală doar pentru că este obligat să s

MAI CITEŞTE ŞI:

Ca pe vremea comuniştilor: elev cu nota scăzută la purtare pentru plete

Elev persecutat fiindcă refuză să se tundă

Andrei cântă la chitară şi spune că este rocker. Pe lângă faptul că i se cere să se tundă, mai are şi alte nemulţumiri, pe care la vârsta sa încearcă să le găsească o explicaţie logică. „Mă întristează aceste reguli cum ar fi să mă tund sau să purtăm uniforme. Niciunui copil nu-i plac uniformele. Nu observă nimeni?“, se întreabă adolescentul.

„Nu ştiu ce vom dezbate, căci la telefon mi-au spus că, dacă nu ne convine regulamentul, să-l mutăm la altă şcoală“, a spus Liviu Scoarţă, tatăl băiatului, care s-a declarat hotărât să-şi susţină punctul de vedere.

Fiul său, elev în clasa a VII-a a avut nota scăzută la purtare în primul semestru, iar pentru cel de-al doilea a fost avertizat că va avea 6 sau 7 dacă nu se tunde. Conducerea şcolii a motivat că este vorba de aplicarea regulamentului de ordine interioară, deşi părinţii lui Andrei consideră că este unul învechit ca pe vremea comuniştilor. Ei consideră că profesorii au vrut să-l dea drept exemplu negativ pe fiul său din cauza frizurii, deşi acesta are o situaţie bună la învăţătură.



Părinţii, sfătuiţi să se “lupte” cu şcoala
Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Adrian Topor, îi sfătuieşte pe părinţii lui Andrei să-şi ceară drepturile în faţa şcolii. „Părintele poate contesta în scris scăderea mediei la purtare, într-o adresă către conducere şi Consiliul Profesoral“, a declarat el. În termen de 15 zile, şcoala este obligată să-i dea un răspuns, iar dacă nu este mulţumit, poate continua demersurile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite