Adrian Păunescu, într-unul dintre ultimele interviuri: „Sunt disperat! Îmi caut de lucru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mijlocul lunii septembrie, poetul suferind a acordat un inteviu pentru Adevărul de Seară în care ne-a mărturisit cu emoţie că trece prin momente foarte grele după recalcularea pensiilor. După trei mandate de senator şi un venit lunar de circa 5.000 de lei, poetul Adrian Păunescu rămăsese cu o pensie ciuntită.

Eugen Chelemen

Adrian Păunescu, în direct cu perfuzia

„Voi rămâne acelaşi român loial şi în mizerie!“, declara fostul parlamentar, afectat de recalcularea pensiilor speciale.

Adrian Păunescu afirma atunci se gândeşte să-şi caute alte locuri de muncă deşi are 67 de ani şi probleme cu sănătatea. Poetul căuta soluţii doar pentru a-i oferi fiicei sale un viitor sigur.

CITEŞTE ŞI:

AUDIO/ VIDEO Adrian Păunescu a murit. Inima poetului a încetat să bată vineri, la ora 7.15

Mircea Dinescu: "Păunescu a fost primul scriitor care s-a certat cu Ceauşescu"

„Este ca o pedeapsă a acestor bande de ticăloşi şi în ciuda stării precare de sănătate pe care o am va trebui să muncesc în alte direcţii. Să-mi caut de lucru“, declara pentru Adevărul de Seară, Adrian Păunescu.

„Lăcătuş sau pescar nu am fost, iar aviator degeaba mă fac“

Întrebat la ce fel de soluţii se gândeşte, acesta a precizat că cel mai probabil va încerca să-şi caute ceva de lucru într-o televiziune sau un radio. „Doar asta ştiu să fac-gazetărie. Lăcătuş sau pescar nu am fost, iar aviator degeaba mă fac. Sunt disperat!“, a mărturisit poetul.

El a repetat faptul că îşi doreşte ca fiica sa care este eminentă, în anul II la Facultatea de Limbi Străine să poată ajunge în Portugalia şi Spania întrucât a câştigat un concurs şi a fost trimisă în cele două ţări.

VIDEO „Dincolo de fariseismul şi ignoranţa unora, poetul Păunescu rămâne o coloană importantă şi definitivă a liricii româneşti"

Vasile Şeicaru: Datorită lui Adrian Păunescu am devenit ceea ce sunt azi: cântăreţul de folk

VIDEO/Vezi aici cum umplea Adrian Păunescu stadioane-La Galaţi a strâns peste 50.000 de oameni


„Toate staţiile de epurare ale organismului meu au probleme“

Pe lângă faptul că nu-şi va permite să-şi plătească cheltuielile lunare ale casei, Adrian Păunescu se plânge şi de faptul că necesită un tratament destul de costisitor.

Desprea starea sa de sănătatea însă nu doreşte să divulge amănunte. „Toate s-au scumpit şi trebuie să fac tratament. Mi-am făcut nişte investigaţii şi, să spunem, toate staţiile de epurare ale organismului sunt cu probleme. Sunt tratabile problemele“, a spus Adrian Păunescu.

Peste 5.500 de foşti parlamentari, piloţi civili, foşti lucrători în aparatul diplomatic, personal de specialitate din instanţe şi de foşti consilieri de conturi  au primit de la jumătatea lunii septembrie pensiile speciale diminuate după recalculare.

VIDEO/Doliu şi în lumea virtuală. Mesaje emoţionante pe Facebook pentru Adrian Păunescu

Scriitorul Mircea Pora: "Odele şi preaslăvirile lui Păunescu au fost fără limite pentru Nicolae Ceauşescu"

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite