Scriitorul Mircea Pora: "Odele şi preaslăvirile lui Păunescu au fost fără limite pentru Nicolae Ceauşescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Păunescu
Adrian Păunescu

Poetul Adrian Păunescu nu a fost unul dintre personajele îndrăgite în lumea scriitorilor din Timişoara. Considerat „autorul cultului Ceauşescu”, despre Păunescu nu sunt cuvinte numai de bine nici după moartea lui.

Eugen Chelemen

Adrian Păunescu, în direct cu perfuzia

Scriitorul Mircea Pora consideră că Adrian Păunescu a fost un poet talentat, dar ar fi trebuit să iasă de pe scena publică după 1989. „A fost un poet industrial, un scriitor talentat, însă o mare parte din opera lui a fost dedicat[ circumstanţelor politice. Odele şi preslăvirile au fost fără limite pentru Nicolae Ceauşescu. Cei care au memorie nu uită. A fost unul din edificatorii dictatorului, pe care l-a făcut arhitect. Despre morţi numai de bine, dar nu ar mai fi avut ce căuta în viaţa publică, după 1989. Din păcate memoriai colectivă românească ridică multe semne de întrebare”, a spus Mircea Pora.

CITIŢI ŞI:

Adrian Păunescu a vrut să introducă sportul minţii în şcoli: o sfidare la adresa imoralităţi (FOTO)

VIDEO/Doliu şi în lumea virtuală. Mesaje emoţionante pe Facebook pentru Adrian Păunescu

Adrian Păunescu a recitat prima oară „La adio!“, la Braşov, la 1 ianuarie 1983 / VIDEO

Poetul Adrian Păunescu, ultima dată în juriu la Festivalul Mamaia Copiilor din Constanţa

Daniel Vighi a preferat să nu facă prea multe comentarii după moartea lui Adrian Punescu. „Prefer să tac! Fiind vorba de un asemenea om, nu vreau să comentez prea mult. Am fost pe poziţii culturale diferite. Nu am lucruri pozitive. A fost unul din autorii cultului Ceauşescu”, a declarat scriitorul Daniel Vighi.

"Dumnezeu să-l ierte"

Cornel Ungureanu, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Timişoara, a transmis că regretă dispariţia lui Adrian Păunescu, unul din marile personalităţi ale literaturii româneşti. „E o mare tristeţe dispariţia unei personalităţi puternice, care a ieşit mereu în evidenţă. A transformat un timp al literaturii şi culturii. Cu binele şi răul în politică şi cultură, a făcut lucruri importante. Pensiile scriitorilor au fost legat de numele său. Credea cu fanatism în literatură, era dedicat scrisului. Din păcate, când optezi pentru o formulă politică pentru unii eşti vedetă, pentru alţii duşman. Dumnezeu să-l ierte”, a spus Ungureanu.

VIDEO „Dincolo de fariseismul şi ignoranţa unora, poetul Păunescu rămâne o coloană importantă şi definitivă a liricii româneşti"

Vasile Şeicaru: Datorită lui Adrian Păunescu am devenit ceea ce sunt azi: cântăreţul de folk

VIDEO/Vezi aici cum umplea Adrian Păunescu stadioane-La Galaţi a strâns peste 50.000 de oameni

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite