ADIO Pe cine au pierdut bucureştenii anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Scena" este mai goală la sfârşitul lui 2010, un an crunt pentru breasla artiştilor. Am rămas mai săraci. Jean Constantin ne-a părăsit, la fel şi Rodica Tapalagă. Au rămas doar lacrimi şi amintiri frumoase în urma lor. Cultura românească a suferit şi lovituri violente cum ar fi cea a sopranei Roxana Briban sau dispariţia pripită a poetului Adrian Păunescu.

Toni Tecuceanu, actorul de la emisiunea „Cronica Cârcotaşilor”, de la Prima TV, a murit la începutul lui 2010, la 5 ianuarie,  în jurul orei 3.00, din cauza unor complicaţii la plămâni, el fiind diagnosticat cu gripă porcină în Ajunul Crăciunului din 2009. Tecuceanu a fost internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucuresti chiar înainte de Crăciun. În momentul în care a ajuns la spital, starea lui de sănătate era extrem de gravă.

VIDEO Bucureşti: A murit Toni Tecuceanu de la Prima TV

Mihaela Tonitza (nepoata marelui pictor) şi-a purtat crucea suferinţei până la sfârşit şi, la 13 martie 2010, a părăsit această lume, mistuită de dor pentru soţul ei, regretatul actor Ştefan Iordache. A vrut să-l prindă din urmă, să fie iar alături de el şi nu a mai vrut să aştepte prea mult.

A murit Mihaela Tonitza, soţia regretatului actor Ştefan Iordache

Maestrul Jean Constantin a decedat la 26 mai, la prânz, la vârsta de 81 de ani. În ultimul an de viață, Jean Constantin a fost internat în spitale din Constanţa şi din Capitală, cu afecţiuni cardiace. Veşnicul comic din schetch-uri, Patraulea din seria de filme cu Comisarul Moldovan, bucătarul din „Toate pânzele sus” sau mafiotul care sughiţa, din „Nea Mărin Miliardar”, va rămâne în memoria celor care l-au iubit prin rolurile sale. Seria "B.D", "Haiducii lui Şapte Cai", "A doua cădere a Constantinopolului", "Coana Chiriţa", "Iancu Jianu Haiducul", "Cum am petrecut sfârşitul lumii" şi "Supravieţuitorul" sunt alte câteva pelicule memorabile ale maestrului Jean constantin.

Două sinucideri „artistice”: Mădălina şi Roxana

Mădălina Manole a murit de ziua ei! Parchetul a confirmat ipoteza sinuciderii

Solista Mădălina Manole s-a sinucis la 14 iulie, de ziua ei, în propria locuință din localitatea Otopeni. Aceasta a lăsat un mesaj de adio pentru soţul ei pe telefonul mobil. Artista împlinea 43 de ani. Potrivit polițiștilor, „a ingerat în mod voluntar o substanţă toxică".

A murit soprana Roxana Briban. Anchetatorii spun că ar fi vorba de sinucidere

Moartea a făcut-o celebră pe soprana Roxana Briban în România. În vârstă de 39 de ani, artista s-a sinucis, la 20 noiembrie, în locuinţa ei din Bucureşti. Artista a lăsat un bilet de adio în care i-a transmis soţului că îi pare rău că îl părăseşte. Soţul ei a făcut mai multe declaraţii în presă în care a susţinut că lipsa concertelor a împins-o pe soţia lui la acest gest: „Lipsa muzicii, a spectacolelor, faptul că nu a mai fost invitată de Opera Naţională. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar eu cred că domnul Arbore (directorul Operei Naționale – n.red.) putea să lase orgoliul deoparte şi să o sune”.

Dispariţia lui Păunescu

VIDEO FOTO AUDIO Adrian Păunescu a murit. Poetul va fi înmormântat duminică cu onoruri militare

La 5 noiembrie ne-a părăsit Adrian Păunescu, la vârsta de 67 de ani. Poetul şi politicianul Adrian Păunescu a încetat din viață în dimineaţa zilei de vineri, la ora 7.15. Medicii nu au mai reuşit să îl resusciteze. În ultimele zile de viață, Păunescu fusese supus mai multor tratamente şi operaţii. Poetul suferea de insuficienţă cardiacă, hepatică şi renală.

Actorul de comedie Horia Şerbănescu s-a numărat printre cele mai iubite apariţii pe scena Teatrului de Revistă. Horia Şerbănescu a murit la 20 septembrie, la vârsta de 86 de ani.

Scriitorul Mircea Ghiţulescu a murit, la 19 octombrie, la vârsta de 65 de ani. Pe parcursul unei cariere de scriitor şi cronicar teatral de peste 40 de ani, Mircea Ghiţulescu a fost un susţinător al valorilor literare şi teatrale, al dramaturgiei naţionale. Pentru activitatea sa a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de ofiţer.

Marea actriţă Rodica Tapalagă (71 de ani) a murit la 18 decembrie, în locuinţa sa din Capitală. Rodica Tapalagă suferea de colagenoză, boală care s-a agravat în ultimele două luni. şi care i-a afectat plămânii şi rinichii. Rolurile ei din teatru sau filmele „Artista, dolarii şi ardelenii”, „Tănase Scatiu” sau „Între oglinzi paralele”, precum şi celebrele apariţii de la Televiziunea Română, în care juca alături de fratele ei, Ştefan Tapalagă, pe coregrafia lui Cornel Patrichi, vor rămâne în memoria fiecărui iubitor de artă.

VIDEO A murit actriţa Rodica Tapalagă

Sinuciderea unui geniu/ Considerat de la şase ani „al doilea Enescu" Dan-Claudiu Vornicelu a sfârşit prin a se arunca de la etajul opt

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite