Csibi Istvan, bătut şi în stare gravă la Spitalul Miercurea Ciuc (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversatul om de afaceri Csibi Istvan a fost internat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc după ce a fost bătut.

14.30 -Omul de afaceri Csibi Istvan, internat la SJU Miercurea Ciuc după ce a fost bătut de nişte necunoscuţi când dormea în cortul unde făcea greva foamei, a refuzat ambulanţa pe care medicii voiau să i-o pună la dispoziţie şi a plecat pe proprie răspundere la spitalul din Târgu Mureş cu maşina personală.

Csibi Istvan a declarat, vineri, că a cerut să fie externat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc, pentru a fi îngrijit la spitalul din Târgu Mureş. Omul de afaceri a semnat actele de părăsire a unităţii medicale pe proprie răspundere, refuzându-i pe medicii care au dorit să-i pună la dispoziţie o ambulanţă pentru a-l transporta şi a plecat spre Târgu Mureş cu maşina personală condusă de soţia lui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La spitalul din Târgu Mureş omul de afaceri urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale la braţul stâng, care i-a fost zdrobit în mai multe locuri, iar apoi va rămâne internat la secţia de Ortopedie.

Csibi Istvan a precizat că nu ştie cine sunt persoanele care l-au agresat, adăugând că nu cunoaşte motivul pentru care a fost bătut atât de rău.

"Primul val de agresiuni m-a antrenat cu picioarele, iar cel de-al doilea val cu bâtele de baseball, probabil ca să mă facă mai puternic. Nu ştiu cine au fost aceste persoane, nu au scos nicio vorbă şi în liniştea nopţii nu s-a auzit doar trosnetul oaselor mele rupte", a declarat Istvan.

El a spus că a mai fost în pus în libertate un an şi jumătate, după ce a fost arestat în 2004, dar atunci nu a păţit aşa ceva, probabil pentru că nu a făcut greva foamei ca acum, fapt care i-a nemulţumit pe agresori.

11.21 Csibi Istvan a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc, unde a fost internat la Secţia de ortopedie. Medicii au constatat că a suferit mai multe fracturi la braţul şi piciorul stâng, iar la braţul drept avea mai multe leziuni, a declarat şeful Unităţii de Primiri Urgenţe Weil Gyula. Acesta a spus că Istvan va fi operat la un spital din Târgu Mureş.

CITEŞTE ŞI:

Csibi Istvan: imperiul de fraudă economică şi teroare din Harghita

Retrospectivă: Csibi Istvan spunea că a fost "îngropat" de UDMR

Poliţiştii spun că încă nu se ştie cine l-a agresat. Csibi Istvan a fost bătut de o persoană necunoscută, care a intrat peste el în timp ce dormea în cortul în care făcea greva foamei, în zona unde se află firma sa, pe strada Zorilor din Miercurea-Ciuc. O persoană a alertat autorităţile la numărul unic 112. El a fost internat la Secţia de ortopedie, cu mai multe fracturi ale membrelor. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Harghita, Gheorghe Filip, spune că Istvan nu a vrut să stea de vorbă cu nimeni şi a purtat pe piept o pancartă pe care scria că protestează pentru "o justitţie independentă, imparţială şi impersonală".

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis la începutul lunii septembrie să-l elibereze pe Csibi Istvan. Omul de afaceri a fost pus în libertate. La ieşirea pe poarta Penitenciarului Colibaşi, acesta a fost aşteptat de rude cu o maşină, însă a refuzat să urce în autoturism, preferând să meargă pe jos. Csibi Istvan a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor spunând doar că va ajunge la Bucureşti atunci când va vrea Dumnezeu.

Omul de afaceri a fost trimis în judecată în martie 2008 de către procurorii DIICOT, fiind acuzat de instigare la delapidare şi spălare de bani. Acesta ar fi organizat şi coordonat un grup infracţional care şi-a desfăşurat activitatea între anii 1998 şi 2004 şi care ar fi spălat peste 30 de milioane de lei. Prin intermediul unor firme producătoare de băuturi alcoolice din grupul “Neptun” aceştia efectuau plăţi în baza unor operaţiuni fictive, delapidând astfel bani din gestiunea firmelor pe care le controlau. Alături de Istvan au mai fost cercetate încă 17 persoane, trimise în judecată în acelaşi dosar. La un an de la arestarea sa, dosarul în care este acuzat a fost strămutat de la Tribunalul Bucureşti şa Tribunalul Argeş.

Revenim cu amănunte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite