Retrospectivă: Csibi Istvan spunea că a fost "îngropat" de UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plin scandal privind dosarele lui Csibi Istvan, avocatul omului de afaceri, Cătălin Dancu organiza în 2004 o conferinţă de presă în care spunea că arestarea clientului său e o comandă politică a UDMR pusă în practica prin ministrul de Interne de atunci, Ioan Rus (PSD).

Potrivit lui Dancu, senatorul UDMR Atilla Verestoy era fostul partener de afaceri cu alcool al lui Istvan. "In august 2003, cei doi s-au despartit pentru ca nu s-au inteles la bani. Senatorul a pornit o camapanie violenta impotriva fostului partener de afaceri. Acum doua saptamani, la Cluj, a avut loc o discutie intre Verestoy si ministrul de Interne, Ioan Rus, dupa care au pornit toate cercetarile", a declarat Catalin Dancu. Intrebat de unde a aflat de aceasta intilnire, avocatul a spus ca are sursele sale pe care nu le poate dezvalui.

Dancu a mai zis că puterea financiara a lui Csibi Istvan este incomoda la nivel local si ca el trebuia "eliminat din afaceri pentru ca nu a sustinut financiar nici o manifestare politica si pentru ca 80% din angajatii lui sunt romani, nu maghiari".

Csibi Istvan în 2006: "UDMR are un interes de a ma pune pe mine de-o parte"

Într-un interviu din 2006, Csibi Istvan declara despre scandalul privind bătăile pe care le-ar fi administrat angajaţilor: "Interesul politic cred ca exista in acest caz. UDMR cred ca are un interes, acela de a ma pune pe mine de-o parte. Cat despre interesul economic, acesta exista cu siguranta. Eu sunt un om puternic pe plan local, poate cel mai bogat din zona, si dansii considera ca cine nu este cu ei, e impotriva lor. Acest lucru se datoreaza, in parte, si faptului ca eu sunt contra autonomiei. Eu cred ca avem, pe plan local, o gramada de alte probleme care trebuie rezolvate, inainte sa ne punem problema autonomiei."

Martor jurnalist în 2006: A fost un protocol între Năstase şi Marko Bela

În 2006, unul dintre martorii din procesul lui Csibi Istvan de la Tribunalul Suceava, jurnalistul Claudiu Sere, declara:

1 "Am scris articole negative atat la adresa firmelor lui Csibi Istvan, dar si a altor firme"

2 "Csibi Istvan nu ar fi fost arestat daca nu ar fi existat discutii si un protocol intre fostul premier Adrian Nastase si presedintele UDMR, Marko Bela, "pentru a-l elimina din afaceri pe Csibi Istvan intrucat il incurca pe Verestoy Attila".

3 "Csibi Istvan a fost arestat cu cateva luni inainte de alegerile din iunie 2004, iar in baza acestui protocol si intelegerilor lor reprezentantii UDMR si-au retras candidatul de la Primaria Cluj Napoca", a sustinut martorul.

4 UDMR ar fi fost "deranjat" de faptul ca peste 60 la suta dintre angajatii firmelor lui Csibi Istvan sunt romani, dar si de faptul ca inculpatul a sponsorizat biserici ortodoxe si scoli cu predare in limba romana.

5 Dupa arestarea lui Csibi Istvan, "senatorul Verestoy Attila a reusit sa se implementeze economic in Miercurea Ciuc prin cumnatul sau, Ferencz Karoly, in sensul ca au castigat o licitatie de la APAPS, respectiv au cumparat fabrica de tractoare din Miercurea Ciuc".

Csibi Istvan a fost bătut şi e în stare gravă la Spitalul Miercurea Ciuc

Csibi Istvan: imperiul de fraudă economică şi teroare din Harghita

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite