Avocatul braşovean voia să pună mâna şi pe banii din conturile bancare ale nevestei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Teodorescu a fost reţinut de procurii din Bucureşti. Foto: Stelian Grăjdan.
Victor Teodorescu a fost reţinut de procurii din Bucureşti. Foto: Stelian Grăjdan.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au solicitat arestarea preventivă, pentru 29 de zile, pentru avocatul Victor Teodorescu, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la omor calificat.

ora 15.30 Victor Teodorescu a absolvit, în 1993, Facultatea de Drept „Babeş - Bolyai" din Cluj Napoca, obţinând nota maximă la examenul de diplomă. De atfel, foaia sa matricolă este plină de note de 10 şi doar câteva de 9. După absolvire s-a întors în oraşul natal şi, în octombrie 1993 a fost numit procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. Şi-a dat demisia la 1 martie 1996. S-a angajat imediat consilier juridic la Banca Dacia Felix, însă peste numai două luni a părăsit acest loc de muncă. Până-n 2008 a lucrat pe post de consilier, la diverse societăţi din Braşov şi Bucureşti.

În 2007, Victor Teodorescu a făcut cerere pentru a intra în Baroul Braşov, cu scutire de examen, însă solicitarea i-a fost respinsă.

CITEŞTE ŞI!

Psiholog, despre criminalul soţiei avocatului braşovean: „Un ucigaş cu sânge- rece, nu unul psihotic"

EXCLUSIV Fiica avocatului braşovean care a comandat moartea soţiei spune că totul este o înscenare

Ghid practic pentru uciderea soţiei avocatului de la Braşov!

Descindere în forţă la casa avocatului din Braşov, acuzat că a comandat uciderea soţiei sale

Argumentul avut în vedere de noi la momentul la care am avizat nefavorabil cererea formulată de Vitor Teodorescu pentru primire în Baroul Braşov cu scutire de examen a fost împreujurarea notorie că în perioada anterioară formulării cererii Victor Teodorescu a desfăşurat activităţi în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect consultanţă şi a prestat de fapt activităţi asimilate de noi cu activităţile de avocatură fără drept", a spus Cristina Gheorghe, decanul Baroului Braşov.

image

În decembrie 2008, a fost admis în Baroul Mehedinţi, însă a profesat la  Braşov. Pe 1 octombrie 2010 a fost exclus din Barou, pentru neplata taxelor.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, inculpatul, pe fondul existenţei unor datorii semnificative, în perioada 1-29 martie 2011 a plănuit uciderea soţiei sale, Victor Teodorescu, prin intermediul unor interpuşi, în scopul obţinerii unor avantaje materiale.
Concretizarea acţiunilor sale s-a produs la data de 29 martie 2011, când acesta a reuşit să-l determine pe inculpatul Erwin Preşmereanu, să o ucidă pe soţia sa. Mobilul instigării la omor a fost încasarea unor poliţe de asigurare (întocmite pe numele victimei), care se activau în momentul decesului asiguratului, precum şi încasarea unor sume de bani din conturi la care avea acces doar aceasta.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite