Harghita, Covasna şi Braşov, raiul urşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cele trei judeţe trăiesc peste 3.000 de urşi. În ţară sunt şi judeţe unde nu este niciun exemplar.

Cei mai mulţi urşi din România sunt în judeţele Harghita (aproximativ 1.200 de animale), Covasna (1.000), Braşov (900), Argeş (600) şi Mureş (500). Există şi judeţe în care nu trăieşte niciun exemplar, cum ar fi Brăila, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Iaşi, Sălaj, Tulcea şi Vaslui. În total în România trăiesc pest 6.000 de urşi, scrie brasovultau.ro.

Atacuri sângeroase ale urşilor

„Populaţia de urşi din România a rămas constantă în ultimii ani, undeva la peste 6.000 de exemplare. E destul de mare, pentru că în ultimii ani toate habitatele pentru urs pe care le aveam au început să se fragmenteze din cauza dezvoltării infrastructurii rutiere, a dezvoltării economice şi a infrastructurii turistice. De asemenea, prin dezvoltarea urbanistică a unor zone, aceste habitate pe care le prefera ursul încep să se restrângă şi aici apar problemele. Urşii îşi părăsesc locurile lor de linişte din cauza influenţei asupra mediului lor", a declarat, agenţiei Mediafax, Adam Crăciunescu, directorul general al Romsilva.

Vânătorii le-au dus urşilor mâncare

Pentru a mai diminua populaţia de urşi la Braşov se pot înpuşca 42 de exemplare. Vânătorii plătesc de la 5.000 de euro în sus pentru un exemplar. În Europa sunt 14.000 de urşi bruni în zece ţări.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite