Urşii atacă din nou. Un bărbat a fost sfâşiat de animalele sălbatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Covasna aajuns la spitalul din localitate după ce a fost atacat de un urs. Omul a fost operat de urgenţă, iar dar va fi transferat în următoarele zile la Spitalul Judeţean Braşov pentru a i se reface ţesuturile distruse.

Incidentul s-a petrecut, ieri, într-o zonă împădurită din Baraolt. Potrivit Mediafax, specialiştii din Covasna susţin că, în ultimii ani, numărul urşilor a crescut mult, iar potrivit estimărilor în pădurile covăsnene populaţia de urşi este de cel puţin 500-600 de exemplare. Primarii din judeţ au solicitat, de mai multe ori, conducerii Consiliului Judeţean Covasna să intervină la Ministerul Agriculturii pentru a se rezolva problema urşilor.
Şi la Braşov urşii şi-au făcut simţită prezenţa şi au coborât încă din luna aprilie la tomberoarenele din cartierul Răcădău.

Atacuri sângeroare ale urşilor

În ultimii ani au existat mai multe episoade în care urşii i-au atacat şi chiar i-au omorât pe oameni. Cel mai sângeros atac al urşilor de la Braşov a avut loc în 2007 când un urs a ucis două persoane şi a rănit alte 11 în cartierul Astra.

Pe 24 iunie 2010, la Buşteni, un urs a intrat în bucătăria unui salvamontist. Bărbatul a tras o sperietură soră cu moartea, dar a apucat să se baricadeze într-una dintre camerele din casă şi să sune la numărul de urgenţă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

În 12 mai 2010, doi tineri turişti au dat nas în nas cu o ursoică pe Tâmpa, în zona restaurantului Panoramic din Braşov. Tinerii au cerut ajutor şi au fost coborâţi de pe munte, după trei ore, cu ajutorul jandarmilor montani.

În 16 mai 2008, mai multe familii au intrat în panică şi s-au baricadat în case după ce o ursoaică, însoţită de puiul ei, le-a intrat în casă. Ursoiaca a ajuns până pe acoperişul unei case, iar strada Castelului din centrul Braşovului a fost blocată până când animalul a fost tranchilizat.

În 1 august 2008, la Braşov a fost găsit cadavrul unui bărbat de 20 de ani sfâşiat de urs pe aleea sub Tâmpa. Atacul se produsese pe timpul nopţii, iar tânărul a fost atacat în timp de dormea pe o bancă. Vânătorii au reuşit să împuşte animalul.

Nici zona munţilor Bugeci nu a fost ferită de incidente. Cele mai multe atacuri ale urşilor au avut loc în august 2008 când au fost atacaţi doi turişti francezi, doi maghiari şi un ceh.

Tot în august 2008, un cioban din Vama Buzăului a fost atacat de urs. Bărbatul şi-a ferit capul, iar ursul l-a lovit cu laba în zona abdomenului. Bărbatul a ajuns la spital cu leziuni profunde.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite