Braşov: Tone de dulciuri pentru urşii din pădure FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sutele de urşi din pădurile Braşovului au avut parte de o masă îmbelşugată, servită de vânători în mai multe locuri din pădure.

Pentru a-i ţine departe de oraş, vânătorii le oferă animalelor un adevărat festin culinar. În ultimele luni, urşii s-au desfătat cu 60 de tone de ciocolată, napolitane şi biscuiţi. Vânătorii braşoveni spun că dulciurile sunt pe placul animalelor sălbatice, care cântăresc câteva sute de kilograme.

image
image

„Există zeci de locuri în pădure în care, periodic, plasăm hrană pentru urşi. Ducem de toate: hrană proteică, cereale, resturi de alimente şi dulciuri. Aceste suplimente de hrană le asigură necesarul animalelor care populează pădurea. Urşii preferă dulciurile, sunt primele pe care le consumă din locurile special amenajate", a spus Ioan Noaghea, şeful AJVPS Braşov.

Mulţi urşi, puţină zmeură

Pe lângă cele trei TIR-uri de ciocolată, urşii au mai primit în ultima perioadă 50 de tone de produse concentrate, 75 de tone de porumb, dar şi câteva tone de fructe.

image
image

„Avem mare noroc cu sponsorizările. Mare parte din mâncarea dusă în pădure provine de la supermarket-turi. Este vorba despre produse care se apropie de termenul de expirare sau care sunt scoase de la vânzare din alte motive. Aşa că urşii au parte de un adevărat regal culinar", a explicat Ioan Noaghea.

image

În pădurile din zona Braşovului trăiesc 258 de urşi, într-un areal optim doar pentru 140 de capete. Mulţi dintre ei ajung să îşi procure mâncarea de la containerele de gunoi din oraş. Specialiştii spun că, în ultimii ani, numărul exemplarelor care coboară în oraş a scăzut. Acest fapt se datorează şi faptului că animalele beneficiază de generoasele suplimente alimentare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite