Monstrul din Făgăraş a fost condamnat la închisoare pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Iordan, cel care anul trecut o ucis cu bestialitate o tânără studentă la Medicină din Făgăraş, fost condamnat de Tribunalul Braşov la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru omor deosebit de grav, viol, tâlhărie şi violare de domiciliu. Daniel Iordan a înjunghiat-o pe studentă cu un cuţit şi, înainte ca aceasta să-şi dea ultima suflare, a  violat-o. Apoi i-a dat foc pentru a-şi şterge urmele. 

Monstrul de la Făgăraş este recidivist.

Judecătorii au decis ca Daniel Iordan să plătească daune civile de 15.000 de lei şi va trebui să-i plătească mamei studentei daune morale de 100.000 de euro.

Sentinţa nu este definitivă. „Ea poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalul Braşov, judecătorul Alina Mioc.

Studenta de 21 de ani, Lucica Crişan, a fost ucisă în noaptea de 6 spre 7 august 2010. Tânăra a fost mai întâi bătută, violată, apoi incediată. 

Iniţial, Daniel Iordan a intrat în casa fetei pentru a fura, dar a fost surprins de Lucica Crişan. Speriată, studenta s-a refugiat în camera ei, dar Iordan a năvălit peste ea.

image

Daniel Iordan a ucis-o pe tânără fără nicio remuşcare

„Ulterior pătrunderii în cameră, inculpatul a observat-o pe victimă stând pe canapeaua unde dormea şi implorându-l să nu îi facă nimic. Pentru câteva secunde, inculpatul a renunţat la planul de a ucide victima, sens în care a lăsat cuţitul din mână pe marginea unui corp de mobilă aflat în dreapta uşii în sensul de intrare în cameră. Întrucât inculpatul observase că victima era îmbrăcată sumar, cu o pereche de pantaloni scurţi şi un tricou, acesta s-a gândit să o violeze. În momentul în care acesta a lăsat cuţitul din mână, Crişan Lucia Maria a încercat să fugă din cameră, pe lângă înculpat, pe uşa deschisă. Iordan Daniel a prins-o însă şi a trântit-o pe pat, ordonându-i să se dezbrace. Victima s-a conformat dar, într-un moment în care inculpatul nu era atent, a încercat din nou să fugă pe uşă. Inculpatul a prins-o din nou şi, de data asta, s-a înarmat cu cuţitul pe care îl lăsase pe corpul de mobilă atacând victima cu acest cuţit. Între cei doi a urmat o luptă pe canapea, timp în care inculpatul a lovit victima cu cuţitul în zona gâtului. În ciuda acestor lovituri, victima continua să se zbată astfel încât Iordan Daniel a încercat să o lovească din nou, dar cuţitul s-a înfipt în partea textilă a canapelei, iar când a încercat să îl scoată, lama s-a rupt, inculpatul abandonând cuţitul pe canapea, unde de altfel a şi fost găsit de organele de urmărire penală cu ocazia cercetării la faţa locului. Lupta dintre victima şi inculpat a continuat, Iordan Daniel urmărindu-şi planul de a viola victima şi de a o ucide, iar Crişan Lucica Maria să-şi salveze viaţa. În timp ce între cei doi continua lupta pe canapeaua din cameră, inculpatul a prins victima în zona gâtului şi a strâns-o cu putere, rupându-i osul hioid. Aceasta a fost de altfel stabilită ca şi cauza a decesului, cu ocazia autopsiei medico-legale efectuate în cauză", se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

image

Lucica Crişan era studentă la Facultatea de Medicină din Sibiu

Deşi fata era mai mult moartă decât vie, fata a încercat să se lupte cu agresorul, dar s-au prăbuşit amândoi pe covor.

Pe site-urile de socializare, monstrul din Făgăraş apărea cu coarne şi corp de maimuţă

"În acest moment, inculpatul a reuşit să se ridice in picioare şi a aplicat victimei mai multe lovituri cu piciorul drept în zona capului cu intenţia de a-i înfrânge rezistenţa. Loviturile aplicate au fost deosebit de violente, cu ocazia examinarii corporale efectuate în data de 08.08.2010, după ce a fost capturat, pe piciorul drept al inculpatului se puteau încă observa urmările loviturilor aplicate, piciorul fiind vânat. În urma loviturilor aplicate, victima şi-a pierdut cunoştinţa. Inculpatul Iordan Daniel a ridicat-o de jos, a aşezat-o cu pieptul pe canapea şi a inceput să intreţina raporturi sexuale anale cu acesta. În timp ce intreţinea aceste raporturi sexuale neconsimţite, inculpatul auzea victima înecându-se cu propriul sânge, ca urmare a ruperii osului hioid. Raportul sexual s-a încheiat după o scurtă perioadă de timp, fiind finalizat cu ejacularea în anusul victimei. Ulterior, inculpatul a ridicat victima cu picioarele pe pat, după care a luat decizia de a da foc camerei pentru a şterge urmele săvârşirii cumplitelor fapte. În acest sens, inculpatul a scos din buzunarul pantalonilor o brichetă şi a incendiat canapeaua pe care se afla victima. Acesta a aşteptat câteva zeci de secunde pentru a fi sigur că a luat foc canapeaua după care a luat telefonul mobil al victimei gândindu-se ca nu cumva aceasta să sune la poliţie cu ultimele puteri. Acest gest al inculpatului de a lua telefonul mobil al victimei se coroboreaza cu declaraţia acestuia potrivit căreia, în momentul în care a incendiat canapeaua victima trăia pentru că o putea auzi „horcăind". Ulterior, fiind sigur că focul va consuma toate urmele atrocităţilor săvârşite, inculpatul a părăsit camera unde abandonase victima, a închis uşa la ieşire şi s-a deplasat la parter, unde, din camera pe unde intrase a găsit o pereche de pantaloni tip blue jeans pe care i-a tras peste pantalonii trei sferturi cu care era îmbracat, care erau plini de sânge. Inculpatul a părăsit casa victimei pe uşa de la intrare, descuind-o cu cheia care se afla în broască, a escaladat poarta de fier pe unde intrase şi s-a deplasat acasă unde a pus hainele la spălat şi s-a culcat. În ziua următoare inculpatul a avut un comportament normal, mergând la serviciu şi ieşind în oraş", se mai precizează în rechizitoriu.

Monstrul care a ucis-o pe studenta de la Medicină a fost prins în scurt timp şi a ajuns după gratii.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite