Braşov: Ucigaşul studentei de la medicină, eliberat de Judecătoria Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care a înjunghiat cu un cuţit, a violat şi apoi a incendiat o studentă de 21 de ani, din Făgăraş, peste care a intrat în locuinţă, fusese eliberat condiţionat în baza unei sentinţe din iulie 2008 dată de Judecătoria Deva.

Potrivit Mediafax, Daniel Iordan, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat prin hotărârea 333/2003, emisă de Judecătoria Făgăraş, hotărâre de contopire a mai multor pedepse, la patru ani şi şase luni, plus un spor de şase luni, de închisoare cu executare efectivă pentru furt calificat, vătămare corporală şi violare de domiciliu.

Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Codlea în 19 mai 2005, iar apoi, în 18 octombrie 2007, a fost transferat la Deva.

Amănunte de la teribila crimă din Făgăraş, CITEŞTE AICI

Tânărul care a ucis-o cu bestialitate pe studenta din Făgăraş a fost condamnat de trei ori, începând din anul 2003, el primind trei sentinţe pentru furt, toate fiind contopite potrivit procedurii penale române, astfel că a rezultat o pedeaspă de cinci ani de detenţie.

Concret, Daniel Iordan a fost condamnat în anul 2003 la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru furt calificat, de către Judecătoria Făgăraş.

În decembrie 2003, Iordan a fost condamnat tot la trei ani de închisoare pentru furt plus infracţiuni la legea privind circulaţia rutieră, fapte ce sunt concurente cu cele din prima condamnare, astfel că instanţa a aplicat articolul 85 Cod penal, în sensul anulării pedepsei de trei ani cu suspendare.

În final, instanţa a decis în cazul lui Daniel Iordan condamnarea la trei ani de închisoare, tot cu suspendarea executării pedepsei.

Ulterior, el a mai fost condamnat la patru ani de detenţie pentru furt calificat, aplicându-i-se articolul 37 Cod penal (recidivă postcondamnatorie), la trei ani 3 ani pentru violare de domiciliu (i s-a aplicat minimul de pedeapsă-n.r.), doi ani de închisoare pentru vătămare corporală, patru ani şi şase luni pentru o altă faptă de furt calificat.

Instanţa i-a aplicat articolul 86 indice 9 Cod penal, revocându-i lui Iordan suspendarea executării pedepsei de trei ani, i-a contopit toate pedepsele aplicate şi, în final, l-a condamnat la cinci ani de închisoare.

Executarea sentinţei de cinci ani, de către Daniel Iordan, a început din 19 mai 2005.Iordan a fost eliberat condiţionat la 22 iulie 2008, de către Judecătoria Deva, având un rest de pedeapsă neexecutată de 575 de zile.La momentul eliberării condiţionate, dispusă de instanţă, Iordan îndeplinea condiţiile impuse de lege, susţin surse judiciare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite