George Scripcaru, primarul Braşovului: „Susţinem sectorul privat de sănătate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale spun că de spitalele publice din Braşov răspunde Consiliul Judeţean. Ultimele prevederi legale emise de Guvern stabilesc ca toate unităţile sanitare din Braşov să fie aruncatre „în braţele" edililor judeţeni.

CITEŞTE ŞI:

Primarul Braşovului: „Criza n-a blocat, doar amână finalizarea investiţiilor"

George Scripcaru, primarul Braşovului: „CET este un blestem pentru Braşov"

George Scripcaru, primarul Braşovului: „Turismul depinde de infrastructură"

George Scripcaru: „Scandalul patinoarului a fost comandat"

George Scripcaru: „Aeroport sau aerodrom? Amândouă!"

George Scripcaru: „Vrem un transport bazat pe biocombustibil"

George Scripcaru, primarul Braşovului: „Funcţionarea parcărilor trebuie regândită"

Cu toate acestea, nu trebuie omisă povestea cu Spitalul de la Hărman, unde şi municipiul era parte integrantă din societatea care trebuia să construiască un spital regional. Numai că firma în cauză s-a închis. „Noi eram minoritari acolo. Am făcut ceea ce era obligaţia noastră", susţine primarul George Scripcaru, care a mai menţionat că unele imobile ale spitalelor sunt ale municipalităţii, dar au fost date în administrare judeţului.

 Spital în halele Colgate Palmolive

Susţinem, în shimb, investiţiile private din sănătate. De exemplu, am făcut tot ceea ce ţine de noi pentru a veni în sprijinul investitorilor pentru a aduce medici de valoare în diversele specialităţi. După ce ICCO a realizat clinica privată de chirurgie cardio-vasculară, acum alţi doi oameni de afaceri braşoveni, Cristi Teodorescu şi Mihai Miron, vor să amenajeze un spital privat, la Colgate Palmolive.

Acum se lucrează şi i-am ajutat să obţină rapid avizele, pentru ca întreaga procedură să fie cât mai scurtă. Acolo vor funcţiona trei secţii foarte importante. Nu am acordul lor să vă spun mai mult despre ce este vorba. Ideea este să scădem cât mai mult presiunea pe sănătate în Braşov şi să atragem cât mai mulţi medici valoroşi", a declarat, pentru „Adevărul de Seară", primarul George Scripcaru.

Clinică de oncologie, pe Carierei

 O altă investiţie în domeniul sănătăţii, la Braşov, este înfiinţarea unei clinici private, dotată cu aparatură de ultimă generaţie, de oncologie. Aceasta ar urma să funţioneze pe strada Carierei, unde iniţial municipalitatea dorea să realizeze clinica de chirurgie cardio-vasculară.

După ce a apărut oportunitatea de a face clinica de chirurgie cardio-vasculară cu cei de la ICCO, am căutat alţi posibili investitori, în alte domenii. De aceea am decis să realizăm această clinică de oncologie. Nu îşi are rostul să încurajăm o concurenţă în acest domeniu, scopul nostru fiind acela de a crea o alternativă la sistemul public de sănătate", a precizat edilul Braşovului.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite