George Scripcaru: „Vrem un transport bazat pe biocombustibil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizarea unui sistem integrat de transport la nivel de metroplă este blocat. Criza economică şi disputele din interiorul Agenţiei de Dezvoltare Metropolitană întârzie extinderea liniilor de transport în afara municipiului.

CITEŞTE ŞI:

Primarul Braşovului: „Criza n-a blocat, doar amână finalizarea investiţiilor"

George Scripcaru, primarul Braşovului: „CET este un blestem pentru Braşov"

George Scripcaru, primarul Braşovului: „Turismul depinde de infrastructură"

George Scripcaru: „Scandalul patinoarului a fost comandat"

George Scripcaru: „Aeroport sau aerodrom? Amândouă!"

George Scripcaru promitea, în ultima campanie electorală pentru alegerile locale, că, „în următorii ani, întregul parc de autobuze al RAT va funcţiona cu combustibil ecologic, în acest scop urmând să se construiască o staţie de producere a acestuia". În plus, spunea la acea vreme: „Voi realiza o linie de tramvai uşor, care va lega localităţile din jurul Braşovului. Tramvaiul va funcţiona pe liniile de cale ferată existente sau nou înfiinţate".

Edilul are un motiv de mulţumire: „Am reabilitat parcul auto al RAT în totalitate. Avem mijloace de transport în comun dotate cu motoare ecologice. Este adevărat că avem un proiect prin care să dotăm maşinile RAT cu instalaţii pe biocombustibil.Dar, deocamdată, suntem blocaţi că nu am găsit surse de finanţare. La această oră încercăm să găsim surse de finanţare externe bugetului local".

Scripcaru se mai plânge că nu a găsit înţelegere la unii dintre primarii localităţilor-satelit municipiului: „Pentru transportul ecologic, acolo unde am putut extinde reţeaua de troleibuze, am făcut-o. Din păcate, nu am reuşit să extindem liniile în afara oraşului. Din cauza unor primari, cum este cel de la Sânpetru, nu putem face legătura cu această comună, deşi infrastructura e pusă la punct.

Puteam ajunge în comună cu liniile 2 sau 101. Avem în lucru un studiu pentru transportul integrat la nivelul întregii zone metropolitane, pe care-l depunem pentru finaţare pe Planul Integrat de Dezvoltare, pentru accesarea de fonduri europene".

„Unda verde" mai are de aşteptat

În privinţa relizării „undei verzi",pentru fluidizarea traficului,  primarul Braşovului spune că acest lucru nu va fi posibil până când nu se va scoate integral traficul greu din oraş. Deocamdată, se caută soluţii alternative, cum este cazul proiectului-pilot de la intersecţiile Patria şi Ceasul Rău.

Am eliminat semafoarele care anunţau timpul până se face verde şi am instalat, la nivelul solului, senzori. În momentul în care se «încarcă» intersecţia de la Patria, se deblochează pe Castanilor şi invers. În funcţie de rezultate, vom analiza unde se vor mai instala astfel de sisteme".

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite