EXCLUSIV / Primarul lui Dracula, condamnat la 1,5 ani de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul din comuna Bran, Gheorghe Hermeneanu (48 de ani), a fost condamnat, zilele trecute, de Curtea de Apel Braşov la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

NU RATA:

Cumplit, dar adevărat: jegul de Bran, vândut ca brânză tradiţională

Castelul Bran - scos la vânzare

Primarul din Bran a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce a intabulat abuziv un teren în patrimoniul comunei. Primarul a fost dat pe mâna procurorilor de directorul Muzeului Bran, Narcis Dorin.

Reprezentanţii instituţiei spun că terenul, pe care se află acum bazarul din Bran, aparţinea, de fapt, muzeului şi nu putea fi trecut în patrimoniul comunei.

Acel teren a fost luat abuziv de Primărie, printr-o hotărâre de Consiliu Local dată în 2007. Cum putea o suprafaţă administrată de Ministerul Culturii, prin intermediul Muzeului Bran, să fie preluată de municipalitate? Aşteptăm acum să vedem ce o să se întâmple şi probabil că vom cere să ne fie dată proprietatea înapoi", a spus Daniel Apostol, purtător de cuvânt al Muzeului Bran.

Edilul se revoltă

„Este o răzbunare", susţine însă primarul din Bran. Gheorghe Hermeneanu spune că nu a comis niciun abuz şi că a respectat legea întru totul.

Am vrut doar să fac ordine în patrimoniul comunei şi am aplicat o hotărâre de Consiliu Local, prin care am intabulat în Cartea Funciară acest teren. Directorul muzeului are ceva cu mine şi m-a dat în judecată, în 2007. S-a ambiţionat să-mi facă rău, dar eu am câştigat procesul la Judecătoria Zărneşti şi la Tribunalul Braşov. Nu înţeleg cum am pierdut la Curtea de Apel", a declarat Gheorghe Hermeneanu. 

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite