Dominic de Habsburg: „Ministerul Culturii a golit tot ce era aici, la Castelul Bran“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiducele Dominic Habsburg, actualul proprietar, a declarat că este deschis spre orice ofertă şi orice persoană interesată de cumpărarea Castelului Bran este aşteptată la o discuţie.

Declaraţia a venit la o săptămână după ce ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, la Braşov, că nobilul nu are „nici posibilitate financiară, nici profesională" pentru a-l administra. La acea vreme ministrul şi-a exprimat dorinţa de a „recupera castelul", spunând că vrea să ajungă la o înţelegere cu familia regală, pentru ca obiectivul turistic să poată fi exploatat la maxim.

Citiţi şi:

Brânza de la Bran, bombă alimentară

Iuliana Marciuc slăbeşte în forţă, la Bran

Astăzi, Dominic de Habsburg s-a aflat la Bran, ocazie cu care i-a dat ministrului Culturii o replică pe măsură. „Cred că, acum, castelul are viaţă, are culoare. A fost greu în urmă cu doi ani, când Ministerul Culturii a golit tot ce era aici. Nu ştiu ce face statul cu toate obiectele acelea. Castelul a fost remobilat, l-am readus la viaţă şi cred că am dovedit că avem posibilitatea să-l administrăm. Acest castel este casa noastră, a mea şi a surorilor mele, Maria Magdalena şi Elisabeth, dar nu îl ţinem numai pentru noi. El este introdus în circuit turistic şi mă bucur că l-am adus la viaţă. Dacă statul vrea să cumpere castelul, eu sunt deschis, doar a mai fost în patrimonial său", a spus Dominic de Habsburg.

Am recompus castelul fiindcă l-am luat văduvit de fiecare obiect care era în el, inclusiv de becuri. Din fericire, ne-am format o echipă şi dorim ca acest castel să devină un loc în care să se poată învăţa, studia şi crea", a spus Lia Trandafir, administrator  Castelul Bran

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite