Brânza de la Bran, bombă alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele vândute în bazarul de lângă Castelul Bran sunt un pericol pentru cei care le mănâncă. Controlul a venit după ce, vineri, nouă persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat brânză stricată cumpărată din Piaţa Astra.

CITEŞTE AICI CE AU PĂŢIT CELE NOUĂ PERSOANE

Brânză afumată cu păr în ea şi mucegai, expusă la soare, cârnaţi ţinuţi afară, la temperaturi foarte ridicate sau sirop din fructe fermentat sunt doar câteva dintre neregulile descoperite ieri de inspectorii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Comsumatorului (CJPC) Braşov.

image

Controlul a avut loc în bazarul de lângă Castelul Bran, unde majoritatea oierilor îşi vând produsele făcute în casă, fiindcă acolo este un flux foarte mare de turişti. „Toate produsele, brânza, urda, telemeaua sau cârnaţii, sunt ţinute în soare, neacoperite şi astea nu sunt condiţii de depozitare. Aici, în bazar, este spaţiu pietonal, se depune mult praf şi produsele sunt un pericol pentru consumator. Am mai făcut controale la Bran, dar văd că degeaba. În plus, majoritatea produselor nu sunt etichetate", a spus Ionuţ Spătaru, şeful CJPC Braşov.

image

Unii dintre comercianţi aveau depozitată marfa în frigidere, doar că acestea erau de decor, nefiind conectate la priză. În momentul în care inspectorii CJPC le-au atras atenţia asupra neregulilor găsite, vânzătorii au luat foc. „Nu ştiu ce vor! Preţul este scris, este menţionat tipul de marfă şi aceasta este în ladă. Nu am avut timp să etichetez produsele. Bine că vine Protecţia Consumatorului peste noi. Moare lumea de foame şi se cheltuie bani aiurea din bugetul statului", a spus Marian Lăzăroiu, vânzător. Bărbatul a omis să spună că frigiderul în care se aflau brânzeturile nu era în funcţiune şi că vindea şi siropuri de casă din fructe, fermentate.

image

Deşi inspectorii s-au axat în acest control doar pe brânzeturi, le-a căzut în plasă şi o tânără de 20 de ani, care vindea porumb fiert. „O vom sancţiona şi nu va mai vinde niciun porumb aici ", a mai spus Ionuţ Spătaru. Supăraţi de neregulile depistate, specialiştii au promis sancţiuni drastice. „Am prelevat probe din marfa verificată şi, în funcţie de gravitatea neregulilor, le vom da şi 10.000 lei amendă", a spus şeful CJPC.

image

Brânzeturile trebuie ferite de soare

Comisarii de la CJPC spun că brânza proaspătă şi nesărată trebuie ţinută la o temperatură de maxim 8 grade Celsius, iar cea sărată la 14 grade Celsius. În plus, brânzeturile şi alte produse tradiţionale trebuie ferite de razele soarelui. Comercianţii din Bran nu au repectat niciuna dintre aceste indicaţii.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite