Lacrimi amare la sicriul braşoveanului ucis în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sublocotenentul post-mortem Paul Caracudă, din Braşov, şi sublocotenentul post-mortem Dan Ciobotaru, din Buzău, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, au ajuns acasă pentru a fi conduşi pe ultimul drum.

Trupul neînsufleţit al militarului Paul Caracudă a ajuns în Braşov duminică dimineaţa, la ora 03.30. Sicriul a fost depus în capela bisericii Sfântul Ioan Botezătorul. Militarul va fi condus astăzi pe ultimul drum şi va fi înmormântat la Cimitirul Municipal din Braşov.

Ceremonia religioasă va fi însoţită de onoruri militare. „Se vor da onorurile militare prevăzute în regulament, respectiv gardă de onoare, drapel de onoare şi trei salve", a declarat maiorul Dorin Cotea, ofiţer de realţii publice în cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte Predeal.

Paul Caracudă şi colegul său din Buzău, căzut în Afganistan, Dan Ciobotaru, vor primi Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

 Cei doi militari au pierit în Afganistan, săptămâna trecută, pe autostrada A1 Kabul-Kandahar, după ce autovehiculul în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, acţionat de la distanţă.

Citiţi şi: Buzău: Tot satul s-a strâns la înmormântarea eroului care a murit în Afganistan

Fratele eroului mort în Afganistan a dat Bac-ul apoi a mers la înmormântare

Braşoveanul de 36 de ani era angajat în armată din 1996 şi făcea parte din Batalionul 33 Manevră, dislocat în Afganistan. Militarul era căsătorit şi avea o fetiţă de doi ani şi un băiat de opt ani.

Cei doi militari au fost repatriaţi cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române, care a aterizat sâmbătă, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. După ceremonia militară şi religioasă organizată la aeroport, sicriele celor doi militari au fost transportate la Braşov şi Buzău, însoţite de câte un convoi militar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite