Buzău: Tot satul s-a strâns la înmormântarea eroului care a murit în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A plâns şi cerul astăzi la înmormântarea eroului Dan Ciobotaru. Sute de oameni, rude, prieteni, colegi, oameni din sat dar şi curioşi care nu l-au cunoscut dar au aflat de tragedie, l-au condus astăzi pe ultimul drum la înmormântarea care a avut loc în curtea bisericii din satul Pinu. Militrul va fi declarat cetăţean de onoare al comunei iar în memoria sa va fi ridicat un monument în centrul comunei.

Fratele eroului mort în Afganistan a dat Bac-ul apoi a mers la înmormântare

Trupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Dan Ciobotaru a ajuns acasă, în satul natal, sâmbătă, aproape de miezul nopţii. Devastaţi de durere, părinţii şi cei doi fraţi ai militarului nu pot crede că în coşciug se află cel care le era stâlpul casei, de la care primeau întotdeauna o mână de ajutor şi care intra tot timpul pe poartă cu zâmbetul pe buze.

"Nu pot şi nu vreau să cred că băiatul meu este în cutia aia. Nu pot să cred că nu o să îl mai văd niciodată. A plecat să îşi facă un rost şi acum mi l-au adus între patru scânduri. Îmi vreau băiatul înapoi dar nu mi-l mai poate da nimeni", plânge mama militarului.

image

Coşciugul în care se afla trupul eroului mort în Afganistan a fost depus în casa părintească şi a fost vegheat în permanenţă de câte patru militari de la unitatea din Braşov la care lucre militarul. Între timp, autorităţile locale s-au ocupat de organizarea înmormântării.

"Am săpat groapa, am ales să o facem chiar în dreapta bisericii. Ne-am ocupat, de asemenea, de sistemul audio din biserică şi de cazarea militarilor care au stat lângă coşciug. Ne pare nespus de rău că Dan a plecat dintre noi atât de devreme şi într-un mod atât de tragic. Vom face tot ce putem să susţinem familia", ne-a declarat Gheorghe Perţea, primarul comunei Brăeşti.

Astăzi, curtea casei părinteşti a militrului, a devenit neîncăpătoare. Sute de persoane, rude, prieteni, colegi dar şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale au venit să îşi ia rămas-bun şi să îl conducă pe ultimul drum pe eroul buzoian.

image

Mihail Vasile-Ozunu, Secretar de Stat în cadrul inisterului Apărării Naţionale, General Maior Doctor Dan Ghica Radu - Şeful Statului major al forţelor terestre şi General de Brigadă Doctor Mihai Tofan - Locţiitorul Comandantului Garnizoanei Buzău au venit personal la înmormântare ca să prezinte condoleanţe familiei militarului.

Gărzile de onoare şi de veghe a drapelului au fost asigurate de militari de la Garnizoana Buzău şi tot ei au fost cei care au tras salvele în memoria tânărului.

Dan Ciobotaru a decedat miercuri , în timp ce executa o misiune de luptă împreună cu colegul său caporalul Paul Caracudă pe autostrada A1 Kabul- Kandahar, la aproximativ 30 de kilometri de Qalat, când autovehiculul de tip Humvee în care se aflau cei doi a fost atacat cu un dispozitiv improvizat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite