Braşov: Explozie la Cincu. Trei persoane au murit (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozie în Poligonul de la Cincu: Trei persoane au murit
Explozie în Poligonul de la Cincu: Trei persoane au murit

Trei persoane au murit şi altele au fost rănite în urma unei explozii produse în poligonul de la Cincu.

ora 17.50 Victimele exploziei de la Cincu au fost aduse la Spitalul Militar din Braşov, cu trei maşini de urgenţă SMURD. Accesul tuturor vizitatorilor a fost total interzis. Începând cu ora 15.45 nimeni nu a mai putut intra în unitate, deşi programul de vizite încă nu se terminase. Braşovenii încărcaţi cu plase cu mâncare şi alte produse necesare rudelor internate au aşteptat, în zadar, în ploaie sperând că vor putea intra până la urmă în unitate. După mai bine de o oră, unii dintre ei au răbufnit. „Trebuie să-i duc băiatului meu ceva de mâncare. E musai să intru, dar cică nu ne mai lasă pentru că au primit ordin. Ce treabă au vizitele cu urgenţele?", se întreba Aurel Terciu.

ora 17.05 Caporalii Marin Costea, Viorel-Cristinel Antonie şi Constantin Buică, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", şi-au pierdut viaţa marţi, 23 noiembrie, în timpul desfăşurării unui exerciţiu tactic cu trageri de luptă, în Poligonul Cincu.

Caporalul Marin Costea, în vârstă de 37 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi a participat la mai multe misiuni externe, în Angola, Afganistan şi Irak. Caporalul Viorel-Cristinel Antonie, 27 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi a participat la două misiuni în Afganistan. Caporalul Constantin Buică avea 25 de ani şi era necăsătorit. Cei trei militari răniţi, caporalii Dănuţ-Marian Florea, Claudiu-Constantin Vulpoiu şi Tudorică-Răzvan Plai, au fost evacuaţi imediat către spital şi, în prezent, starea lor este stabilă.

Miercuri, 24 noiembrie, la ora 08.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional, se vor organiza ceremonii militare şi religioase, în semn de recunoştinţă şi deplin respect pentru caporalii Marin Costea, Constantin Buică şi Viorel-Cristinel Antonie. A fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Terestre cercetează împrejurările producerii acestui eveniment grav.

ora 15.00 Patru victime ale accidentului de la Cincu sunt transportate cu autospeciale SMURD la Spitalul Militar din Braşov, după ce au primit îngrijiri de urgenţă de la medicii Spitalului Municipal Făgăraş. Toţi militarii au sub 35 de ani.

ora 14.40 Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar, iar şeful Statului Major al Forţelor Terestre a numit o comisie de cercetare a împrejurărilor producerii acestui eveniment grav.

ora 14.30 Accidentul s-a produs în timp ce militarii manipulau un aruncător de 120 de milimetri, care face parte din armamentul greu de infanterie. Cei trei militari care au decedat făceau parte din Batalionul „Neagoe Basarab“ din Craiova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MApN, Constantin Spânu, incidentul s-a produs în jurul orei 12:30, în timpul unui exerciţiu militar, când un proiectil a explodat în ţeava unui aruncător. Cei şapte militari care au căzut victime exploziei aveau grad de caporal.

ora 14.15 La Spitalul din Făgăraş au ajung trei soldaţi. „Două victime sunt în stare stabilă, iar al treilea care a fost grav rănit va fi transportat, de urgenţă, la Spitalul din Sibiu. În acest moment, pacienţii sunt îngrijiţi de medici“, a declarat Laurean Cătălin Gheţa, managerul spitalului.

ora 13.50 În urmă cu câteva minute, patru militari, răniţi uşor, au ajuns la Spitalul municipal din Făgăraş.

ora 13.45 Până în momentul de faţă nu am fost solicitaţi la Cincu şi nu putem interveni. Am aflat tot din presă de incident“, a declarat Stelian Rechiţean, şeful ISU Braşov

ora 13.40   Reprezentanţii ISU Braşov spun că nu au primit nicio solicitare din zona poligonului de la Cincu. Echipajele sunt însă pregătite să intervină, dacă va fi cazul.

Explozia a avut loc în poligonul de la Cincu. Trei persoane au murit, iar alte câteva persoane au fost grav rănite.

 Un alt subofiţer a murit în poligonul de la Cincu, în 30 octombrie

Un alt militar bistriţean a fost rănit în Afganistan, într-o misiune de patrulare

Vom reveni cu amănunte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite