Subofiţer mort, în poligonul de la Cincu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Un soldat şi-a pierdut astăzi viaţa în poligonul de la Cincu, în timpul unor exerciţii militare.

Sergentul Gavril Nicorici, din Batalionul 814 Tancuri din Turda, a decedat astăzi, în urma producerii unui accident în Poligonul Cincu, judeţul Braşov.

„Subofiţerul era mecanic conductor şi participa în poligon, împreună cu unitatea, la un exerciţiu cu utilizarea muniţiei de manevră. La finalul exerciţiului, în jurul orei 13.45, militarul a fost grav rănit în zona capului, în timp ce manipula o lovitură de manevră (muniţie de antrenament fără proiectil), ca urmare a iniţierii capsei port-amorsă de la acea lovitură de manevră“, comunică MAPN.

Subofiţerului i-au fost acordate imediat primele îngrijiri de către medici militari şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Târgu-Mureş, cu un elicopter IAR-330 Puma echipat MEDEVAC. Militarul a decedat în jurul orei 15.00, din cauza rănilor grave.

Sergentul Gavril Nicorici avea 26 de ani şi nu era căsătorit

„A fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie de specialitate numită de şeful Statului Major al Forţelor Terestre cercetează împrejurările producerii evenimentului. Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii militarului şi sunt alături de familia îndurerată“, mai informează MAPN.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite