Un alt militar bistriţean a fost rănit în Afganistan, într-o misiune de patrulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caporalul bistriţean Angel-Paul Ilovan din Batalionul 812 Manevră "Şoimii Carpaţilor" a fost rănit astăzi, în jurul orei 15.30, într-o exploziei. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, militarul se afla într-o misiune de patrulare în provincial Zabul, Afganistan, când un dispozitiv improvizat a explodat.

Militarul a fost transportat cu un elicopter medical la Spitalul Militar din Kandahar pentru îngrijrirea rănilor în zona feţei, a toracelui şi mâinilor. Ministerul informează că starea de sănătate a caporalului din Bistriţa este stabilă.

Acesta se afla la a doua sa misiune în Afganistan. Angel-Paul Ilovan are 23 de ani, locuieşte în Bistriţa şi este necăsătorit. El a practicat fotbal de performanţă.

Citeşte şi

Soldatul rănit în Afganistan este în afara oricărui pericol

Rănit la numai o lună după o explozie ucigaşă

Alţi doi militari bistriţeni din Batalionul 812 Manevră "Şoimii Carpaţilor" şi-au pierdut viaţa la începutul lunii trecute în Afganistan, în timpul unui atac. Cei doi - sergentul major Marius Florin Sfecheş (25 de ani, din comuna Şintereag) şi soldatul Cristian-Petru Filip (26 de ani, din Bistriţa) - au fost avansaţi post-mortem la gradul de sublocotenent şi au primit titlul de cetăţean de onoare al Bistriţei, respectiv comunei Şintereag.

Din ordinul ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, cei doi au primit şi Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Explozia de la începutul lui octombrie l-a rănit pe caporalul Vasile Zbâncă din Bistriţa (28 de ani). Militarul a fost transportat cu elicopterul la spitalul militar din Baza Lagman (Afganistan), iar ulterior a fost dus la un spital din Germania. Acolo a fost supus mai multor operaţii la picioare.

Batalionul 812 Manevră „Şoimii Carpaţilor" Bistriţa este la a treia misiune de menţinere a păcii în Afganistan.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite