A ratat evadarea, pentru că a leşinat de frică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Mihai, în vârstă de 18 ani, gălăţean aflat în executarea unei pedepse de trei ani de închisoare - deţinut în PMT Tichileşti - şi-a adăugat încă şase luni de puşcărie la pedeapsa iniţială.

Brăila: Crimă în lumea boschetarilor/ Agresorul a fost reţinut aseară

Dosarul „Gazeta” împlineşte patru ani

Brăila: Un bărbat din comuna Viziru fost depistat transportând ilegal fier vechi

Puştiul a încercat să evadeze dar, când mai avea de sărit un gard, a leşinat de frică, pentru că agenţii penitenciarului se aflau pe urmele lui. A fost găsit întâmplător, zăcând în iarbă, de către cadrele penitenciarului.

La un pas de libertate

Ionuţ fusese condamnat pentru tâlhărie, de către Judecătoria Tg. Bujor şi ispăşise vreo două luni de închisoare. Speriat de viaţa de penitenciar, tânărul s-a decis să evadeze.
„Pe 26 iunie 2010, ora 4.00, a intrat în grupul sanitar aferent secţiei, având asupra sa o bară metalică (cornier). A urcat apoi pe chiuvetă, iar de aici pe peretele despărţitor al cabinelor wc şi pe fereastra de aerisire", a precizat Vasilica Roş, purtător de cuvânt al Tribunalului Brăila.


În continuare, fugarul a scos trei cuie de la gratiile ferestrei de aerisire, a îndepărtat grilajul şi a ajuns în curtea interioară, unde ştia că poarta nu este închisă. Prin semiîntuneric, s-a furişat la atelierul de tâmplărie, apoi în zona magaziilor, escaladând mai multe garduri interioare şi îndepărtând sârma ghimpată. Mai avea de sărit ultimul gard, din spatele magaziilor, şi ar fi fost liber. În acel moment, i-a zărit pe agenţii care-l căutau cu lanterne în mâini şi, de frică, a leşinat.
A fost găsit zăcând în buruieni. Cadrele fuseseră alertate de şeful de cameră al evadatului, primul care constatase lipsa gălăţeanului. Ionuţ Mihai va executa 3 ani, 3 luni şi 24 de zile de închisoare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite