Dosarul „Gazeta” împlineşte patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Tribunalul Brăila s-a desfăşurat un nou termen de judecată în celebrul dosar „Gazeta", în care sunt cercetaţi cei mai cunoscuţi ziarişti ardeleni.

Audierile s-au derulat ore în şir, doi dintre inculpaţi fiind luaţi la întrebări de părţile implicate în proces, proces care s-a terminat la ora 21.00.
„Au fost audiaţi, la acest termen, Ioan Oţel şi Emil Dan Pârcălab. Totodată, instanţa a admis cererile inculpaţilor Memoranda Supplexxa Solomon şi Emil Dan Pârcălab, care au solicitat suspendarea interdicţiei de a părăsi ţara. Aceştia vor putea pleca din ţară până pe 21 februarie", a precizat judecător Vasilica Roş, din cadrul Tribunalului Brăila.


60 de părţi vătămate, zeci de volume în mii de pagini, o „armată" de avocaţi şi ani de cercetări - este bilanţul dosarului întocmit de DIICOT Cluj conducerii Trustului de Presă „Gazeta". Dosarul a intrat pe rolul Tribunalului Brăila în martie 2007, printr-o decizie de strămutare, a Curţii Supreme.
Potrivit DIICOT, care a efectuat cercetările, în perioada 2004 - 2006, Liviu Man, preşedintele Trustului „Gazeta" şi alţi ziarişti cu funcţii, s-au constituit în grup infracţional organizat şi au şantajat zeci de persoane. După strămutarea dosarului la Brăila, ziariştii au fost puşi, pe rând, în libertate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite