Un copil născut de 850 de grame, a cărui supravieţuire a fost o minune, luptă acum cu sărăcia (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este drama pe care o trăieşte un copil de 11 ani, care are tetrapareză spastică. Bogdan Ionuţ Burlacu a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică la un an, boală care l-a ţintuit într-un scaun cu rotile. Pentru a merge la gimnastică, are nevoie de ajutor.

Vezi aici galerie foto cu Bogdan Ionuţ Burlacu

Când s-a născut nu era nici cât o sticlă de lapte. Că a trăit a fost o minune. Acum, la 11 ani, are nevoie, din nou, de o minune. Bogdan Ionuţ Burlacu are tetrapareză spastică, iar familia sa nu mai are bani să-l ajute să meargă singur, chiar dacă până acum, a reuşit să-l trateze cât se poate de bine.

În ciuda handicapului, în toamnă, va trece în clasa a V-a. El merge la şcoală şi chiar se descurcă bine.

De excepţie: Doi profesori brăileni au slujit aproape un secol la catedră!

Boala i-a afectat musculatura şi are nevoie de bani pentru gimnastică, bani de care familia lui nu dispune.

Bogdan s-a născut prematur având o greutate de 850 de grame. Medicii au făcut tot posibilul ca el să trăiască, dar la vârsta de un an, Bogdan a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică.

Ajutorul de la Stat sau „afacerea” cu sărăcia, în colimatorul autorităţilor

Familia, fără bani

image

„Doctorul Florin Ioan, cel care a pus acest diagnostic, ne-a recomandat gimnastică şi operaţii. Bogdan a făcut operaţii de alungire a tendoanelor la ambele picioare, dar are şi o intervenţie la nervii picioarelor", povesteşte mama lui Bogdan, Mariana, care-i este şi asistent.

Tatăl are un salariu modest, de muncitor.

„Măicuţele” din Rugul Aprins, anchetate pentru că au strigat injurii la adresa înalţilor prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române

„Am început gimnastica apoi am plecat la Techirghiol şi la Oradea unde am auzit că se fac tot felul de tratamente. Nu am avut rezultate şi am revenit la Brăila. De atunci mergem la gimnastică şi rezultatele nu au întârziat să apară, dar nu avem banii necesari pentru ca Bogdan să mai meargă la recuperare", spune mama.

Gimnastica, o şansă

De trei ori pe săptămână Bogdan mergea cu mama sa la kinetoterapeutul Maria Oprişan. Şedinţa începea mereu cu masaj şi se termina la sală.

Portret: Brăileanul Neculai Valentin Nemţanu trăieşte pentru şi prin automobilism

„Bogdan a făcut gimnastică cu mine o perioadă, apoi a întrerupt, iar din 2005 a revenit. Bogdan are nevoie de patru ore de muncă/zi din care trei de înot în apă dulce", explică kinetoterapeutul.

Astăzi, la „Murgoci” s-a luptat împotriva traficului de droguri

Aceasta spune că progresele sunt vizibile: „Pe piciorul stâng nu se putea sprijini în 2005 deloc, piciorul era flectat. Nu putea sta nici în fund şi nu putea sta singur la marginea patului. Acum stă singur, se ridică singur, îşi poate folosi mâinile, păşeşte cu cadrul singur şi chiar stă în picioare câteva secunde sprijinit".

Brăilenii nu au donat niciun leu în contul solidarității deschis de Ministerul Finanţelor

Cine doreşte să-l ajute cu o sumă cât de mică poate contacta redacţia Adevărul de Seară Brăila, la telefon 0239-621622 sau la adresa: Calea Călăraşilor, nr. 46, Bloc C, Scara 2, Apartament 29.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite