Planuri: Pod, fabrică de biogaz şi aeroport, capcane pentru străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei obiecte sunt principalele ţinte prin care brăilenii vor să atragă investitori de pe alte meleaguri. Podul peste Dunăre, aeroportul şi fabrica de biogaz, sunt doar câteva dintre proiectele pe care CJ Brăila le are în vedere. Şeful CJ spune că trebuie atraşi investitori pentru ca Brăila să se dezvolte.

Podul peste Dunăre în regiunea Brăila - Galați - Tulcea este un vis mai vechi al președintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu la care acesta nu vrea să renunțe. De aceea a continuat demersurile pentru proiect, în ciuda inițiativei prefecților de Brăila și Galați care vor să facă pod peste Dunăre în aceeași regiune.

Bani: Programe de instruire pentru funcţionarii publici

Astăzi este stare de alertă pe Dunăre în dreptul municipiului

Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare analizează finanțarea acestei investiții. Gheorghe Bunea Stancu spune că banca a fost de acord cu selecția, angajarea și plata unui consultant care să ofere cooperare tehnică Consiliului pentru actualizarea studiului de fezabilitate și a modelului de trafic, prin asigurarea unor servicii de consultanță.

image

„Sunt foarte mulți interesați de proiect, dar aproape niciunul în a pune bani. În șase luni avem un studiu de fezabilitate pe care nu-l putem folosi și trebuie actualizat", spune președintele CJ.

Aseară, un șofer beat „mort” a fost prins la volanul unei maşini furate

Biogaz regional

Și cum investitorii trebuie atrași prin orice mijloace, șeful CJ a primit la sfârșitul săptămânii trecute o delegație din Suedia care dorește să ridice în zona noastră o fabrică pentru producerea biogazului. Deși inițial se vehicula ca sediu pentru fabrică zona Chiscani, șeful CJ spune că cel mai bun loc pentru această afacere este în regiunea Brăila - Galați, aflată în plin proces de dezvoltare.

Brăila: Vremea rămâne caniculară

„Suedia vrea să facă această fabrică. În principiu nu ar trebui să rămânem în afara jocului. Este o investiție bună care aduce bani. 52 % sunt bani de la guvernul Suediei, 25 % se plătește cash, restul alte cheltuieli. Ei ar vrea să meargă pe producerea de biogaz și pe realizarea unui incinerator", spune șeful CJ.

Astăzi începe Şcoala de vară „Tradiţii şi obiceiuri din judeţul Brăila”

Bunea Stancu dă asigurări că dacă va bate palma cu suedezii, Brăila nu se va transforma într-un depozit de gunoaie și resturi de cadavre.

Suedezii, interesați de aeroport

Locuri de muncă vacante: Angajatorii au mare nevoie de confecționere

Discuțiile cu delegația suedeză au relevat faptul că interesul acestora nu este doar pentru fabrica de biogaz, ci și pentru construirea unui aeroport. Gheorghe Bunea Stancu crede că trebuie atrași bani și investitori în această regiune pentru ca brăilenii să aibă de câștigat și să se creeze astfel locuri de muncă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite