Bani: Programe de instruire pentru funcţionarii publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii publici din cadrul Unităţii Administrativ Teritoriale (UAT) Brăila şi din unităţile subordonate acesteia au ocazia să se instruiască pe bani europeni. Modulele de instruire sunt pentru manager de proiect, achiziţii publice, managementul resurselor umane şi ECDL (curs informatică).

Autorităţile au decis să se implice în acest proiect pentru creşterea calităţii serviciilor furnizate populaţiei.

„Brăilenii trebuie să aibă acces la servicii publice de bună calitate. S-au făcut nişte studii şi s-a decis că aceste patru module sunt necesare pentru buna desfăşurare a activităţii cu publicul", spune viceprimarul Doiniţa Ciocan.

Iuliana Neagu, directorul Direcţiei Strategii, Programe, Proiecte de Dezvoltare, Relaţii Internaţionale spune că proiectul este în curs de derulare: „Prima grupă a participat la modulul de instruire ECDL şi la examinare, promovabilitatea fiind de 100 %, iar în prezent are loc instruirea grupelor doi şi trei".

5.000 de lei, banii Primăriei

Proiectul „Consolidarea capacităţii administrative prin programe de instruire la nivelul UAT a Municipiului Brăila" are o valoare totală eligibilă de 233.804 lei din care 198.733,40 lei reprezintă valoarea nerambursabilă din Fondul Social European, 30.394,52 lei este valoarea nerambursabilă din bugetul naţional şi 4.676,08 lei confinanţare de la beneficiar.

Contractul de finanţare a fost semnat în noiembrie 2009 şi se va desfăşura pe parcursul a 12 luni. 140 de angajaţi vor dobândi Permisul European de Operare pe Computere, 50 se vor certifica în domeniul managementului de proiect, 40 în domeniul achiziţiilor publice şi 20 în management-resurse umane.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite