Portret: Lucica Georgiana Nicola luptă pentru copiii cu dizabilităţi din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi are băiatul cel mic imobilizat la pat cu paralizie pe partea stângă, femeia a găsit destulă putere pentru a se implica în strângerea de fonduri pentru ajutoararea copiilor cu dizabilităţi.

Acum patru ani şi jumătate, copilul său cel mic, fiind internat la secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean, a avut nevoie de o punţie lombară.

„Imediat după ce i s-a făcut puncţia am văzut că nu mai poate mişca deloc mâna şi piciorul stâng. Mi s-au dat nişte explicaţii pe care nu le-a înţeles. Cred că doreau să mă convingă de fapt că băieţelul meu era paralizat de când venise în spital, ba chiar aşa se născuse", ne-a mărturisit, dezamăgită, Lucica Georgiana.

Unde-i unul, nu-i putere

Nu a încercat să-i pună la plată pe medicii care i-au distrus copilul. Face însă tot ce poate pentru ca într-o zi, băieţelul să meargă singur asemeni celorlalţi copii, să se dea jos din scaunul pe rotile în care este.

Portret/Tudorel Rizea de la Serviciul de Ambulanță Județean Brăila: „La Salvare, ori eşti policalificat, ori pleci!”

Aşa a devenit voluntară la Fundaţia „Luptătorii Curcubeului" care adună fonduri şi jucării pentru copiii cu dizabilităţi.

„Activăm aici, ca voluntari, mai mulţi părinţi care au nevoie de sprijinul semenilor pentru rezolvarea problemelor de sănătate ale copiilor lor, dar şi oameni care au sărit să lupte pentru copiii cu dizabilităţi", ne-a explicat Lucica Georgiana Nicola.

Din păcate criza îşi spune cuvântul şi în ceea ce priveşte spiritul de într-ajutorare.

„Până în toamnă trebuie să adunăm aproape 100.000 de euro, pentru mai multe intervenţii chirurgicale în străinătate. Din păcate banii se adună foarte greu. Unu, doi, trei lei cam atât donează concetăţenii, în mare parte oameni simpli, unii chiar pensionari care din păcate nu pot oferi mai mult în aceste vremuri de criză. Ne aduc însă destule jucării care aduc o rază de bucurie în ochii micuţilor loviţi de soartă", ne-a mărturisit voluntarul Lucica Georgiana Nicola.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

V-aţi gândit vreodată să-l reclamaţi pe medicul care v-a distrus băiatul?

„Sincer, da, dar până la urmă am zis că este foarte uşor să faci rău. Bine însă, mult mai greu! Aşa că m-am dedicat doar facerii de bine, nu de rău. Sper ca într-o zi, doctoriţa care mi-a pricinuit necazul să îşi ceară fie şi doar formal scuze pentru greşeala făcută”.

Ce speranţă există ca băiatul să se vindece?

„Există una, chiar foarte mare. Poate fi operat cu succes în Republica Moldova. Am fost la Chişinău, l-au văzut trei profesori universitari şi au programat operaţia. Acum nu mai rămâne decât să adunăm banii necesari”.

Portret: Corina – Roberta Pavel este inspectorul îndrăgostit de istorie/Află de aici rezultatele obținute de dascălul brăilean

PROFIL

Născută: 22 aprilie 1981, Brăila

Studii : Elementare

Ocupaţia: Asistent personal

Familie: Divorţată, doi copii

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite