Patronii restaurantelor plutitoare de pe Dunăre profită că fluviul s-a umflat. Clienţii, invitaţi să stea desculţi în apă la terasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii spun că nu vor închide localurile nici dacă Dunărea, care creşte spre cota de pericol, le va îneca mesele şi scaunele Administratorii teraselor de pe faleză spun că Dunărea este un brand care aduce clienţi chiar şi atunci când vine viitura. Patronii îşi invită clienţii să stea cu picioarele în apă.

Nu le pasă nici că Dunărea a depăşit cota de 630 de centimetri şi se îndreaptă spre cota de pericol, nici că apa le-a inundat mesele şi scaunele. Este cazul patronilor de restaurante plutitoare.

Anul acesta, localurile au fost puse de două ori la încercare.

Alertă: Dunărea a inundat Faleza/Află de aici care este prognoza pentru zilele următoare

O dată în primăvară, când apele au crescut rapid apropiindu-se de cota de inundaţie şi o dată în aceste zile când este aşteptată, până pe data de 28 iunie, o viitură.

În calea apei

image

„În primăvară, din cauza modului în care era construită pasarela de acces, clienţii nu mai aveau cum să ajungă. De aceea, atunci s-a schimbat pasarela, cu sistem de susţinere la mijloc şi nu sunt probleme", ne-a declarat Viorica Munteanu, de la restaurantul plutitor „Dor de Flori".

Alţii şi-au consolidat pontoanele.

Dunărea a continuat să crească încă patru centimetri

„Pasarela este compusă din trei sectoare. Având în vedere că apa tot vine şi este aşteptată o viitură până duminică, am consolidat luni cele două pontoane care susţin puntea de trecere. Chiar dacă apa va mai creşte, clienţii sunt în siguranţă", ne-a declarat administratorul restaurantului „La ponton", Marian Giol.

image

„Singura problemă care ne afectează este aceea că dacă apa va mai creşte 25 de centimetri va trece pe mal şi astfel clienlor li se va tăia accesul, pentru că nimeni nu vrea să meargă prin apă către un restaurant", a mai spus interlocutorul.

Mese lăsate de decor, în apă

Brăila: Cotele apelor Dunării în creştere îngreunează traficul naval

Unii sunt şi mai ingenioşi şi fac din fluviu un brand cu care să atragă clienţii. Ei merg pe premisa că nu sunt puţini curioşii care vor să vadă cât a crescut fluviul.

image

„Avem câteva mese de pe marginea malului în apă. Dar le-am lăsat aşa tocmai pentru a atrage! Este şi aceasta o reclamă, dacă vreţi, pentru că putem arăta, cum a ajuns apa în oraş. Avem unde să servim clienţii fără probleme, dar cred că mesele de la baza malului le vom lăsa în continuare aşa pentru că seara sunt oameni care se lasă desculţi şi stau pe scaune, acolo unde apa deja a trecut malul", ne-a declarat Costel Ioniţă, şeful localului Matteo de pe Faleza Dunării.

Brăila: Vremea este schimbătoare/Sunt anunțate ploi în perioada următoare

Menţionăm că Dunărea mai are câţiva centimetri până la cota de pericol, iar docurile şi faleza sunt deja inundate.

Pe Ancorei, apa s-a infiltrat în sistemul de canalizare, iar pentru a nu ajunge în casele oamenilor, autorităţile au supraînălţat canalizările.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite