Incredibil: Ţepar „de catifea”: pentru 15.000 de euro, s-a dat seropozitiv şi preşedinte de Consiliu Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un analfabet din Giurgiu, escroc celebru, a fost prins în flagrant de către poliţiştii brăileni. Codruţ Licea a încercat să înmoaie inima patronului „TCE 3 Brazi", căruia i-a cerut 15.000 de euro, pentru a se opera în Germania.

Escrocul a afirmat că are 18 fraţi şi că vrea să adune 120.000 de euro, în cadrul campaniei „Donează sânge pentru a da o şansă".
Individ fără studii, fără ocupaţie, dar cu cazier „bogat", Codruţ Licea, de 24 de ani, ţigan din Roata de Jos, Giurgiu, a ajuns în Arestul poliţiei brăilene, după ce a minţit cu neruşinare, asumându-şi mai multe identităţi.

EXCLUSIV: Un brăilean a ajuns la balamuc, pentru că s-a supărat pe Internet

Brăila: Poliţiştii au depistat azi noapte un tânăr care conducea fără permis

Brăila: O şoferiţă care nu a aţinut cont de reguli a băgat în spital o tânără de 27 de ani


El şi-a bătut joc de nenorocirile altora şi a făcut abuz de încrederea oamenilor de afaceri de la IMB, până când a fost dat de gol de propriile minciuni. Licea a fost prins în flagrant, pe când primea 33.000 de lei prin dispoziţie de plată, chiar în curtea IMB - „TCE 3 Brazi". A fost oprit la timp, de către poliţiştii brăileni, altfel cine ştie câte „ţepe" mai dădea.

Brăila: “Teroristul” de la Palatul Finanţelor a recidivat

Brăila:Doi braconieri au fost prinşi în timp ce pescuiau cu plase interzise


Cum să furi 120.000 de euro

Totul a început în ziua de 26 august, când Codruţ Licea a expediat un email „în atenţia directorului general Culiţă Tărâţă", căruia i-a solicitat o donaţie de 15.000 de euro, pentru a putea merge la o clinică din Germania, fiind diagnosticat cu HIV - SIDA. Mincinosul a mai spus că e implicat, cu cei 18 fraţi ai săi, în campania „Donează sânge pentru a da o şansă", cu scopul de a strânge 120.000 de euro.

EXCLUSIV: Doi escroci de Bucureşti, căutaţi în toată ţara, au căzut în plasa poliţiştilor brăileni


În aceeaşi zi, Valeriu Mihăilă, director financiar al societăţii, a fost apelat telefonic de către escroc, care s-a dat drept „Dumitru Beianu, preşedintele CJ Giurgiu" şi care pus „o vorbă bună" pentru admiterea solicitării. Licea a avut tupeul să-l sune până şi pe Culiţă Tărâţă, dându-se drept preşedinte al CJ Giurgiu, iar acesta, bănuind că e ceva necurat la mijloc, l-a pus în gardă pe Mihăilă.


Ca şi cum ar fi dat curs solicitării, directorul financiar al IMB i-a spus „şefului CJ" că va putea face plăţi abia pe 30 august, ocazie cu care societatea va dona 8.000 de euro. Bucuros, Licea a trimis, prin email, actele solicitate, apoi l-a sunat pe Mihăilă, nu o dată, de două ori, sub două identităţi diferite.
„Într-o altă convorbire telefonică, inculpatul, folosindu-se de nume şi calităţi mincinoase, a stabilit ca, la data de 30 august, să se prezinte la societate, pentru a ridica donaţia", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, inspector Jenel Şogor.


La data cu pricina, conform înţelegerii cu Valeriu Mihăilă, Codruţ Licea s-a prezentat la sediul din Brăila al „TCE 3 Brazi" (IMB), unde era aşteptat de comisia de înmânare a donaţiei, din care făcea parte şi Culiţă Tărâţă. I s-a oferit, cu acest prilej, 33.000 de lei, prin dispoziţie de plată, însă n-a apucat să părăsească bine societatea, că a şi fost luat pe sus de ofiţerii de la Investigaţii Criminale.


Întrucât, trei zile la rând, ţiganul din Giurgiu „s-a folosit de calităţi mincinoase pentru a solicita un ajutor umanitar, ştiind că actele prezentate erau falsificate" şi că a obţinut un folos material injust, pe numele său a fost eis mandat de arestare preventivă, pentru înşelăciune. Oamenii legii au aflat că Licea a mai comis astfel de escrocherii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite